cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Gangl Edina 17 pillanata

2017. március 28. 18:35

Női válogatottunk keddi edzésén a tavalyi Európa-bajnokság legjobb kapusára fókuszáltunk – mint mindig, látszott rajta, imád vízilabdázni. És alig várja a vb-t.

Mosonmagyaróvár szülöttje, Győrben mutatkozott be a bajnokságban, tehetségét hamar kiszúrták, tagja volt a korosztályos válogatottaknak, majd szinte magától értetődően a felnőtt nemzeti csapatnak is. Járt már két olimpián, az álmát („Olimpiai érmet szeretnék nyerni!”) azonban még nem sikerült megvalósítania – „Majd Tokióban!”, tette hozzá.

Az első út ehhez az idei, hazai világbajnokság, amely természetesen igencsak lázba hozza, gyakorlatilag ezzel kell és fekszik egy ideje. A válogatott mellett természetes klubjára is maximálisan koncentrál, az UVSE-vel a LEN-kupa négyes döntőjében szeretne vigasztalódni az elszalasztott Euroliga négyes finálé helyett, illetve természetesen célja a címvédés a magyar bajnokságban.

Nos, a válogatott keddi edzésen Gang Edinát vette célba Madar Dávid fotós célkeresztje, avagy így készül a 2016-os Európa-bajnokság legjobb kapusa a soron következő meccsek mellett már a világbajnokságra.

Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
Duna Aréna
gangl edina