cover image
Egyéb

Biztos, valószínű, kétséges

2017. március 23. 17:16

A Bajnokok Ligája nyolcadik fordulóját követően tovább tisztult a kép, ami az Egernek jó hír, az OSC számára viszont finoman szólva is aggasztó.

A három magyar csapat gyakorlatilag három különböző úton halad a Bajnokok Ligája főtábláján, s két körrel a vége előtt egyre kevesebb a nyitott kérdés az útjukon, ami háromból két esetben kifejezetten örömteli.

A Szolnok 8–4-re nyert a Brescia ellen, ami azt jelenti, hogy a Dózsa rosszabb esetben lesz második a csoportjában – a hatos döntőbe jutás ugye már biztos volt a sorozat előtt, matematikailag pedig két körrel korábban dőlt el –, viszont ha ugyanannyi pontot szerez a hátralevő két meccsen, mint az Olympiakosz, akkor megnyerheti a szextetett. A csoportgyőzelem pedig közvetlenül az elődöntőbe repítené a Szolnokot, amely ez esetben csak a fináléban találkozhatna a Reccóval.

Az Eger ugyan 9–4-re kikapott Genovában a Recco vendégeként, viszont mivel a Jug Duborvnik legyőzte a Barcelonetát, ha a magyar együttes a következő körben hazai pályán nyer a Partizannal szemben, akkor zsebben a továbbjutás. Sőt, amennyiben a Dubrovnik kikap a Recco otthonában, akkor a záró fordulóbeli Eger–Jug meccs tétje a második hely lesz. A B-csoport másodikja pedig szintén elkerüli a Reccót a döntőig.

Az OSC csak ikszelt itthon a Spandauval, az 5–5-ös döntetlen pedig azt jelenti, hogy a magyar együttes rendkívül nehéz helyzetbe hozta magát. A találkozó előtt még abban bíztunk, hogy az OSC tovább javít a gólkülönbségén, hiszen úgy tűnt, az újbudaiak és a Brescia azonos pontszámmal zárhatnak, ebben az esetben pedig a gólkülönbség döntene. Ha az OSC csak eggyel nyert volna, máris beérte volna olasz riválisát, ehelyett két pont hátrányból követi. Ami azért is bajos, mert ha Spandau nem tréfálja meg a Bresciát, akkor az OSC egy szolnoki győzelemmel juthat tovább.

Az A-csoport állása:
1. Szolnok 22 pont (85–50)
2. Olympiakosz 22 (76–44)
3. Brescia 11
4. OSC 9
5. Spandau 4
6. Nice 3

A B-csoport állása:
1. Recco 24 pont
2. Dubrovnik 17
3. Eger 12
4. Barceloneta 8
5. Partizan 4
6. Hannover 3


További program
9. forduló, április 5., szerda
A-csoport:

Olympiakosz–Szolnok
OSC–Nice
Spandau–Brescia
B-csoport:
Eger–Partizan
Barceloneta–Hannover
Recco–Dubrovnik

10. forduló, április 26., szerda
A-csoport: 

Szolnok–OSC
Brescia–Olympiakosz
Spandau–Nice
B-csoport:
Eger–Dubrovnik
Partizan–Barceloneta
Hannover–Recco
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja szolnok eger osc