cover image
Egyéb

FTC: Várjuk meg a végét, de nem lehet baj!

2017. március 23. 12:53

Hátra van még a visszavágó az Euro kupa fináléjából, ezért hivatalosan nem lehet kijelenteni, hogy az FTC-PQS már megnyerte a trófeát, de a nagyváradi hatgólos győzelem azért elég jó esélyeket kínál a második mérkőzés előtt.

„Nyerni kell otthon is, és amikor lefújják azt a meccset, akkor dől el, hogy a kupa kié” – hangsúlyozta Varga Zsolt, az FTC edzője, noha legbelül ő is sejti, hogy a nagyváradi első mérkőzésen aratott 12–6-os győzelem sokat ér, a szakvezető egy pillanatra sem akarja elkiabálni, hogy a Fradi megnyerte az Euro kupát.

„Sokat gyakoroltunk, a támadásbeli mozgásokat is, és ami tényleg nagyon jó volt, az a védekezés – folytatta az edző. – Szinte semmit sem tudtak kezdeni az emberelőnyeikkel, vagy el sem tudták lőni a labdát, ha pedig igen, akkor onnan lőttek, ahonnan mi akartuk és nem tudták a jól lövő játékosaikat helyzetbe hozni. Jó volt látni, hogy működött a taktikánk.”

No meg azt is jó volt látni, hogy az FTC magabiztos játékkal arat 12–6-os győzelmet, amely után azért belefért egy kis ünneplés a szurkolókkal, akik gyakorlatilag kupagyőztesként köszöntötték a csapatot. Az április 5-i visszavágón pedig még jobb hangulat, még nagyobb ünnep várható – miután lefújják a meccset.

„Olyan hülyék nem leszünk, hogy innen elveszítsük a kupát – jelentette ki Nyéki Balázs csapatkapitány. – Ettől függetlenül a második mérkőzésre ugyanúgy keményen oda kell állni, azt a meccset is szeretnénk megnyerni, ilyen közönség előtt, amilyen nekünk van, csak győzni lehet. A legfontosabb, hogy a védekezést helyre tudtuk tenni, mindenki beletette azt a plusz munkát, a plusz métereket a vízben, amire szükség volt, csak így győzhettünk. A Nagyváradon és a légkörön érződött, hogy tartanak a magyar vízilabdától, amit kihasználtunk. Ez azonban másként is alakulhatott volna, például ha szoros a meccs, ráadásul ellenfelünk azért jó csapat, aki a Veronát ki tudja ejteni, nem lehet gyenge együttes.”

Valóban nem gyenge csapat a Nagyvárad, és ez növeli a Fradi győzelmének értékét, hiszen a magyar együttes már az első percektől kezdve dominált, s alig adott esélyt riválisának. Ráadásul amikor felcsillant némi remény a házigazda számára, mindig a zöld-fehérek szereztek újabb gólt.

„Egyértelműen nekünk áll a zászló, viszont nagyon figyelnünk kell rá, hogy ebből ne kerüljünk csapdába, hiszen volt már példa hasonló a történelemben – mondta Szirányi Balázs, a Fradi centere. – Nemrégiben a PSG focicsapata várta nagy előnnyel a visszavágót, a Barcelonának mégis sikerült fordítani. Ezért nagyon kell figyelnünk arra, hogy a második meccsen is ugyanilyen koncentrációval játszunk, akkor nem lehet baj.”
Vízilabda hírek
ftc euro kupa