cover image
Egyéb

Férfi BL: OSC - fájdalmas pontvesztés

2017. március 22. 21:16

A Spandau 5–5-ös döntetlent harcolt ki a Nyéki-uszodában, így Vincze Balázs csapata nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

A Brescia szolnoki 8–4-es veresége megadta az esélyt az OSC-nek, hogy a 8. fordulóban utolérje pontszámban olasz ellenfelét, sőt jobb gólkülönbséggel meg is előzze. Miután könnyen előfordulhat, hogy a végén, a 10. forduló után is azonos pontszámmal állt majd a két egymással itt is, ott is döntetlenre végző együttes, minden gólnak jelentősége van – avagy a Spandau ellen így ugrott vízbe a csapat. Az elsődleges szempont persze a három pont megszerzése volt.

Berlinben 10–6-ra nyert Vincze Balázs együttese, amely úgy tűnt, a második negyedben eldönti a partit. Az 1–1-es nyitány után ugyanis Zalánki Gergő, Salamon Ferenc, majd Lukas Seman is remekül zárta a támadást, a védekezés jól működött, Bisztirstányi Dávid is védte, amit kellett. Igen ám, de a Spandau mindegy-mindegy alapon játszva, védekezését alaposan felerősítve (lásd igencsak kemény szoros) szép lassan közelebb férkőzött, így aztán azon kapta magát az ember, hogy a negyedik negyed elején emberelőnyben már az egyenlítésért támad. Ez ugyan elsőre, és másodjára sem sikerült, ám miután az OSC is rendre hibázott elől, igencsak izgalmas lett a parti. Baksa László nagy formában védte a németek kapuját, majd 2.33-mal a vége előtt Nikola Dedovics egyenlített.

A magyar együttes fórt hibázott (Zalánki pattintott fölé), de hátul kivédekezte ellenfele támadását – Vincze Balázs 1.06-tal a vége előtt időt kért. Hiába, a szorongatott Szlobodan Nikics elől Baksa elvitt a labdát – Peter Kovacsevics 45 másodperccel a vége előtt kért időt. Labdaszerzés itt, labdaszerzés ott, majd a végén egy nagy német hiba után Kovács Gáborhoz került előre a labda, ám a 71%-kal védő Baksa a lécre mentett. Maradt az 5–5, azaz a továbbjutás szempontjából nehéz helyzetbe került az OSC.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: „A mérkőzés előtt azt próbáltam felvázolni, hogy nekünk nyerni kell, nem több góllal kell nyerni… Ehhez a Szolnok a négygólos győzelmével adta a lapot. Tudtuk, hogy ha nyerünk, egálban vagyunk, a saját kezünkben a sorsunk, de úgy néz ki, sorozatosan esnek ki a kezünkből ezek a lehetőségek. Öt gólt kapni nagyon jó védekezésre utal, ötöt lőni viszont úgy, hogy megvannak a helyzetek, fórok, ziccerek – és nem csak az utolsó momentumra gondolok – kevés, mindig magamat ismétlem, borzasztó érzés, de kritikus helyzetekben hibázunk. Borzasztóan sajnálom.”

Kovács Gábor, az OSC játékosa: „Odakerültem hat méteren, nem volt idő, nem lehetett gondolkodni, megpróbáltam fej fölé lőni, sajnos Laci védte. Ha 4–1-nél értékesítünk fórokat, helyzeteket, szétnyílhatott volna a mérkőzés, magabiztosan nyerhettünk volna két-három, akár négy góllal, de nem tettük. Emberelőnyben és hat a hat ellen sem mentek a lövések, hol a kaput sem találtuk el, hol úgy tűnt, Laci simán véd.”

Baksa László, a Spandau kapusa: „Hektikus meccs volt, a jó védekezésünk dominált. Az OSC-nek 4-1-nél volt lehetősége, hogy növelje előnyét, de nem sikerült neki. Örülök, hogy egy ilyen erős csapat otthonában ilyen eredményt értünk el. Azt sajnálnám, ha az OSC-nek ezen a meccsen menne el a továbbjutása, megpróbálunk majd a Brescia ellen otthon is pontot, pontokat szerezni.”

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 8. forduló
A-Híd-OSC-Újbuda–Spandau 04 Berlin (német) 5–5 (1–1, 3–1, 1–2, 0–1)
Gólszerzők:
Seman 2, Salamon, Kovács G., Zalánki, ill. Stamm 2, Dedovics, Restovics, Gielen

További eredmények
Szolnoki Dózsa-Közgép–AN Brescia (olasz) 8–4
Olympic Nice (francia)–Olympiakosz Pireusz (görög) 8–12

Az állás:
1. Szolnok 22 pont (85–50)
2. Olympiakosz 22 (76–44)
3. Brescia 11
4. OSC 9
5. Spandau 4
6. Nice 3

További program
9. forduló, április 5., szerda

Olympiakosz–Szolnok
OSC–Nice
Spandau–Brescia

10. forduló, április 26., szerda

Szolnok–OSC
Brescia–Olympiakosz
Spandau–Nice

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
osc
spandau