cover image
Egyéb

„Fejben higgadtan, a szívben tűzzel”

2017. március 22. 9:15

Magyar idő szerint este 6 órától játssza az Euro kupa döntőjének első mérkőzését az FTC-PQS, amely együttesben még a sérültek is Varga Zsolt rendelkezésére állnak.

Ugyan a Fradi kedd esti edzése után Varga Zsolt edző kedélyesen elbeszélgetett nagyváradi kollégájával Kádár Kálmánnal, azért a szakvezetőnek vannak feszültebb pillanatai. Ami érthető is, hiszen kulcsfontosságú mérkőzést vív a Ferencváros szerda este a házigazda Nagyváraddal. A tét az Euro kupa, pontosabban elsőre olyan eredmény elérése, amely után bizakodva várhatja a Fradi a visszavágót.

„Herceg Noviba is győzni mentünk, nem azért, hogy kikapjunk és majd otthon jussunk tovább – utalt az elődöntőre Varga Zsolt, amikor arról kérdeztük, hogy ha megnyerik a kupát, akkor belefér-e a vereség, mint az előző riválissal szemben. – Nem is lehet más a cél, mint a győzelem, az a legegyszerűbb, ha itt is nyerünk, aztán pedig otthon is.”

Nos, valóban a Varga Zsolt által említett forgatókönyv lenne a legkedvezőbb, bár nem lesz egyszerű dolga a Fradinak. Ugyan a zöld-fehérek az esélyesebbek, a Nagyvárad kemény ellenfél, elég ha csak arra gondolunk, hogy a kapuban a szerbekkel olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gojko Pijetlovics véd, előtte a világ és Európa-bajnok honfitársa, Nikola Radjen bekkel, centerben ott van a horvátokkal világkupagyőztes Borisz Pavlovics, no meg a román válogatott krémje. És azt se felejtsük el, hogy az FTC-nél több kulcsjátékos, Sztefan Mitrovics és Varga Dániel is sérüléssel bajlódik.

„Mindketten játszanak, aztán majd a mérkőzés közben látom, hogy mennyire terhelhetem őket, bár egy ilyen meccs tol annyi adrenalint, hogy ne lehessen észrevenni, hogy sérültek – folytatta a szakember. – Volt olyan reggel, amikor úgy ébredtem, hogy már a meccs járt a fejemben. A stratégiám gondolkoztam, hogy mi az, amit kéne gyakorolni kéne. Közben viszont kicsit fékezni is kell a játékosokat, hogy pihenten, frissen kerüljenek oda a mérkőzésre. Ha megvannak a taktikai alapok, rendben van az erőnlét, akkor a mentális állapot dönt majd. Fejben higgadtan, szívben tűzzel kell játszani!”

Euro kupa, férfiak, döntő, 1. mérkőzés
Digi-Oradea (romániai)–FTC-PQS, 18 – tv: Digi Sport1
A kezdési időpont magyar idő szerint értendő

AZ FTC ÚTJA A DÖNTŐIG
Elődöntő:
Jadran Herceg Novi (montenegrói), 11–12 (i), 6–4 (o)
Negyeddöntő: Primorje Rijeka (horvát), 13–9 (i), 12–8 (o)
2. selejtezőkör: CN Terrassa (spanyol) 8–6, Pays D’Aix Natation (francia) 16–10, Canottieri Napoli (olasz) 10–7
1. selejtezőkör: Bayer Uerdingen (német) 17–6, POSK Split (horvát) 13–12
Vízilabda hírek
ftc nagyvarad euro kupa donto