cover image
Egyéb

A nagyváradi titok

2017. március 21. 21:23

Szerdán a romániai Nagyvárad otthonában játssza az Euro kupa döntőjének első mérkőzését az FTC-PQS, amely 20 év után nyerhet újra nemzetközi kupát.

Nagyváradon nagyon készülnek. Az egy dolog, hogy már hétfőre elfogyott az összes belépő az FTC elleni Euro kupa-döntő első felvonására, Kádár Kálmán edző is odafigyel minden apró részletre. A korábbi Fradi-játékos a zöld-fehérek edzése közben kedélyesen elbeszélgetett Varga Zsolt FTC-edzővel, a gyakorlás után lepacsizott a régi csapattársakkal, egyúttal a mieink gyakorlásába is beleleshetett. Persze többek között emiatt a tréning első felében volt műsoron a taktikai elemek finomítása, mire Kádár Kálmán és játékosai megérkeztek, már csak a kapura lövések szerepeltek a programban.

Nos, ehhez képest egy órával később, miközben az uszoda sajtóhelyén írtuk ezt a tudósítást, odalépett hozzánk a Nagyvárad egyik alkalmazottja, s arra kért minket, hogy mivel most a különböző figurákat gyakorolják a helyi pólósok, hagyjuk el a létesítményt, nehogy meglássuk, mivel készülnek a Fradi ellen – mindenesetre reméljük, hogy a romániai együttes nem tudja meglepni a zöld-fehéreket.

„Győzelmi reményekkel készülök az első európai kupadöntőmre, nagyon keményen dolgoztunk, bízom benne, hogy jól sikerül – mondta Jansik Szilárd, az FTC védője. – Sablon, hogy minden meccs egyforma, hiszen azért a szerdai mégiscsak más lesz, mint egy szimpla bajnoki, viszont ezt sem szabad túlizgulni. Ráadásul két meccsből áll a párharc, helyén kell kezelni, ha nyerünk és azt is, ha nem. De ilyen úgyse történik majd.”

A zöld-fehéreknél többen bajlódnak kisebb-nagyobb sérülésekkel – Jansik Szilárd derekán is feszült egy tapasz –, de Varga Zsolt edző elmondta, mindenkire számíthat. Így a fájós vállával régóta szenvedő Varga Dánielre és a szerb Sztefan Mitrovicsra is.

„Elszakadt egy izom az alkaromban, nagyon fáj, de ez az a meccs, amin semmi sem számít. Nem a mostani az első és nem is az utolsó sérülésem, ettől független szerdán a lehető legjobb formámat akarom nyújtani – hangsúlyozta Sztefan Mitrovics. – Az ilyen meccseken nem számít a papír, nem számít a taktika, csak a szív és az akarat. Illetve a szerencse, mert abból mindig kell egy kicsi.”

Euro kupa, férfiak, döntő, 1. mérkőzés
Digi-Oradea (romániai)–FTC-PQS, 18
A kezdési időpont magyar idő szerint értendő
Vízilabda hírek
ftc nagyvarad euro kupa donto