cover image
Egyéb

Kaposvár, Debrecen: magabiztosan

2017. március 18. 20:48

Szécsi Zoltán csapata Szentesről, Komlósi Péter együttese az UVSE otthonából hozta el a három pontot.

A Kaposvár folytatta jó szereplését az alsóházban: Szentesen rendkívül magabiztos játékkal gyűjtötte be ismét a három pontot. Szécsi Zoltán csapata végig vezetett, Vindisch Ferenc és Berta József vezérletével, az 53 %-kal (8/15) védő Krémer Balázs irányította védekezésre is alapozva fokozatosan lépett el a házigazdától, kétség sem férhetett sikeréhez.

Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője: – Rossz előjelekkel készültünk a mérkőzésre, hiszen öt játékosunk megbetegedett a találkozó előtt. Próbáltuk szorosan tartani a Kaposvárt, de a mérkőzés végére elfogytunk, ráadásul két-három, kulcspozícióban szereplő játékosom nem hozta azt a szintet, amit kellett volna. Werner bíztató formájának viszont örülök.

Szécsi Zoltán, a Kaposvár vezetőedzője: – Végre kezdünk rájátszás-formában vízilabdázni, igazi csapattá váltunk ezen az összecsapáson, mindenki úgy, és azon a poszton játszott, ahogy azt elképzeltem. Magabiztosan és határozottan játszottunk. A jövő héten kulcsfontosságú mérkőzés következik a Péccsel, erre készülünk, de az álmunk a kilencedik hely megszerzése.

A Debrecen 3–1-es első negyeddel igyekezett tudatosítani az UVSE-ben, hogy miért érkezett – s ugyan Németh Zsolt csapata a nagyszünetig partiban volt, a harmadik negyedben eldőlt a találkozó. Eldőlt, mert Komlósi Péter együttese jól védekezett, Lévai Márton 65%-kal védett (11/17), s támadásban is határozottabb volt ellenfelénél.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: – A meccs rossz volt úgy, ahogy van. A védelmünk még hellyel-közzel működött az elején, de kihagytunk két ötméterest és három ziccert. Így elmondhatjuk, hogy a helyzetkihasználásunk katasztrofális volt. Ha csak felét belőjük a helyzeteinknek, akár döntetlen is lehetett volna a végeredmény.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: – Nagyon taktikusan játszottunk és a szerencse is mellénk állt, mert az Újpest nagyon sok gólhelyzetet hagyott ki. Így végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Négy igazából serdülő korú játékosnak is tudtam több játéklehetőséget is biztosítani, akik abszolút meghálálták a bizalmamat. Végre egy ilyen meccs, amit stabilan vezettünk. Azt játszottuk, amit megbeszéltünk.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 5. forduló
Metalcom-Szentes–Kaposvári VK 7–12 (2–3, 1–3, 1–3, 3–3)
Gólszerzők:
Werner 2, Somogyi 2, Kókai, van Mil, Vishnyakov, ill. Vindisch 3, Berta 3, Polovic 2, Sántavy, Juhász-Szelei, Hegedűs B., Pataki
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–DVSE 6–11 (1–3, 1–1, 2–4, 2–3)
Gólszerzők:
Dávid Z. 2, Major, Sélley-Rauscher, Szentesi, Korényi, ill. Kállay 3, Busilacchi 2, Durik, Tóth P., Kuncz, Dienes, Süveges, Fekete G.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
KSI SE–RacioNet-Honvéd 7–14
EBP-Tatabánya–PVSK-Mecsek Füszért 7–9

Az állás:
9. Honvéd 35
10. Pécs 29
11. Kaposvár 22
12. Debrecen 20
13. Tatabánya 14
14. UVSE 13
15. Szentes 7
16. KSI 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
alsóház
kaposvár
debrecen
uvse
szentes