cover image
Egyéb

Az UVSE rendezheti a LEN-kupa négyes döntőjét!

2017. március 18. 18:43

A magyar bajnok április14-én és 15-én a Tüske uszodában fogadhatja majd ellenfeleit, többek között a másik magyar csapatot, a Dunaújvárost.

A LEN göteborgi ülésén fontos döntéseket hozott. Számunkra talán most a legfontosabb, hogy az áprilisi női LEN-kupa négyes döntőt (április 14-15.) az UVSE kapta, így a magyar bajnok a Tüske uszodában fogadhatja majd a Dunaújvárost, az olasz Padovát és az orosz Hanti-Manszijszk együttesét. Az elődöntő sorsolását később tartják.

„Nyilvánvalóan az első pillanatokban nagy csalódásként éltük meg, hogy ezúttal a LEN-kupáért játszhatunk. De ha már így alakult, keressük a pozitívumokat, s lehet, hogy közhely, de akkor szeretnénk megnyerni ezt a sorozatot. Lehet, úgy is van megírva, hogy nem szabad lépcsőfokokat kihagyni, és erre az útra kell lépnünk, hogy majd ez a csapat az Euroligában a tavalyinál is előbbre lépjen” – fogalmazott Lovas Péter, az UVSE elnöke, aki elárulta, a legjobb az volna, ha elkerülné egymást a két magyar csapat az elődöntőben, és majd a finálét vívná egymás ellen.

A női Euroliga négyes döntőjét az orosz Kirisi kapta.

Döntés született a férfi Bajnokok Ligája hatos döntőjének következő négy év helyszínéről. Eszerint 2018-ban és 2020-ban az olasz Pro Recco, 2019-ben és 2021-ben a német Hannover lesz a házigazda.

2018-ban az ifi Európa-bajnokság (U19) helyszínei Minszk (fiú) és Madeira (lány), míg a 2019-es junior kontinensviadalt Tbiliszi (férfi) és Volosz (női) rendezheti.

Vízilabda hírek
len
len-kupa
uvse
lovas
dunaújváros