cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: szegedi tévémeccsen hangol az EK-döntőre az FTC

2017. március 17. 17:55

A BVSC és a Vasas igyekszik ezúttal nagyobb ellenállást kifejteni a Szolnok, illetve az Eger ellen, miközben a Miskolc meglepetésre készül az OSC-vel szemben.

A felsőház második köre indul a középszakaszban, avagy egyre inkább fokozódik a helyzet, alakulnak ki szép lassan a rájátszás majdani párharcai. Ami biztosnak látszik: a papírforma szerint az első helyet a Szolnok és az Eger döntheti el egymás között, melléjük kerestetik az elődöntőben ellenfél.

A listavezető bajnoki címvédő a BVSC uszodájában hangol a jövő szerdai, Brescia elleni Bajnokok Ligája találkozóra. Cseh Sándor csapata három hete alaposan kitömte Szűcs Levente alakulatát (17–5), a fővárosiak feltett szándéka, hogy most sokkal szorosabb csatára késztetik riválisukat.

Voltaképpen ugyanez a helyzet a Vasas esetébe: az angyalföldiek 15–3-as verést kaptak Dabrowski Norbert együttesétől, a Tüske uszodában igyekeznek nagyobb ellenállást kifejteni.

Az 1. forduló legnagyobb csatáját a Ferencváros és a Szeged derbije hozta, a 10–10-es döntetlen után ismét kiélezett parti várható. A talán hullámzó teljesítménnyel kirukkoló csongrádiak A vállsérülést szenvedett Ivan Basara nélkül is győzelemre törnek, amit az M4 Sport élő közvetítése mellett bárki megtekinthet. A vendégek nem titkoltan már a szerdai, Nagyvárad elleni Euro Kupa fináléra készülnek, ugyanakkor Varga Zsolt vezetőedző a fradi-hu-nak kifejtette, hogy: „Persze most a Nagyvárad a legfontosabb, de ne feledkezzünk meg a Szeged elleni bajnokiról, amelyet meg kell nyernünk, hiszen a pontokra nagyon szükség van. Nehezíti a felkészülést, hogy van két sérültünk Varga Dániel és Stefan Mitrovicc, illetve egy eltiltottunk Marko Csuk személyében, illetve, hogy a Szeged ellen másképpen kell játszanunk, mint majd a Nagyvárad ellen.”

És ha már pontok: az OSC 11 ponttal előzi meg az 5. helyen álló Miskolcot, avagy matematikailag még nem, de amúgy szinte biztosra vehető az elődöntős szereplése. Mindazonáltal kimondottan nehéz csata vár a szerdán a Spandaut BL-meccsen fogadó Vincze Balázs-csapatra, hiszen Sike József együttese remekül szerepel. Ráadásul ugyan célja helyezése megtartása, ám bravúrral akár még a negyedik hely is elérhető számára. A Miskolc a Nagyvárad ellen gyakorolt a bajnokira, amelyet szokás szerint ingyen tekinthetnek meg a nézők.

E. ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház
5. forduló, a szombati program


ContiTech-Szeged-Diapolo–PQS-Ferencváros-Waterpolo, Szeged, 15:00 – tv: M4 Sport
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa-Közgép, Laky-uszoda, 18:00
VasasPlaket–ZF-Eger, Tüskeuszoda, 18:00
PannErgy-Miskolc VLC–A-Híd-OSC-Újbuda, Miskolc, 19:00

Az állás:
1. Szolnok 51 pont
2. Eger 49
3. OSC 44
4. FTC 37
5. Miskolc 33
6. Szeged 27
7. BVSC 26
8. Vasas 22

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház