cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Jó a légkör, jó lesz a csapat

2017. március 12. 11:46

A vasárnap délelőtti kétkapuzással véget ért a magyar és a montenegrói válogatott közös hétvégéje, amely jó lehetőséget nyújtott a gyakorlásra a feleknek.

Sokba került nekünk, hogy menjen az óra” – jegyezte meg Decker Ádám, amikor Németh Zsolt másodedző elfelejtette megállítani az órát, így hiába állt meg a játék, pörögtek a másodpercek. A védő és a társak persze nem akarták megúszni a kétkaput, de amikor két és fél nap alatt már az ötödik közös edzésre kerül sor, akkor azért már mindenki fárad és néhány plusz másodperc is jól jön. Főleg, mert vasárnap reggel 6 órakor volt ébresztő, s nyolckor már a magyar és a montenegrói válogatott is vízben volt - az edzést meglátogatta dr. Kemény Dénes elnök is.

„Nem is a felkelés a nehéz, hanem az, hogy ilyen korán játszani is kell, reggel nyolckor még a test és az agy sem ébred fel, a felkeléssel nem volt gondom megszoktam már, a gyerek miatt mindig hétkor kelek – mondta Hosnyánszky Norbert, aki aztán a kétkapuzásra is kitért, hiszen ha fáradtan is, de vasárnap reggel is megvolt a közös gyakorlás, az újabb edzőmeccs. – Fárasztó, de hasznos kétkapu volt. Most nem az emberelőnyöket és hátrányokat gyakoroltuk, másfajta taktikai feladatok voltak, szoros emberfogás, zóna védekezés, hasznos volt. Alakul a csapat, szerintem ütőképes együttes lesz, és lesznek még visszatérők is. Mindig azt szokták mondani, hogy vajon mi lesz, amikor egy generáció kimegy, amikor új ciklus kezdődik, aztán 2013-ban is egyből világbajnokságot nyertünk. Remélem, most is így lesz.”

Az olimpiai és világbajnok átlövő által említett visszatérőket várjuk, hiszen Varga Dénessel és Hárai Balázzsal még erősebb lett a válogatott, a Märcz Tamásnál pedig a Volvo-kupa után újra keretbe kerülő Nagy Viktor már most is itt volt. A Volvo-kupát még kihagyó világbajnok kapus eredetileg is a meghívottak közé tartozott, aztán betegsége miatt Decker Attila lett Lévai Márton párja a kapuban, szombat este és vasárnap reggel viszont már három kapusa volt a válogatottnak, hiszen Nagy Viktor ahogy jobban volt, már edzésre is jelentkezett.

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

„Kedden, szerdán voltam nagyon rosszul, csütörtökre már javultam, kaptam két infúziót, aztán szombat este már játékra jelentkeztem – mondta Nagy Viktor. – Örülök, hogy tudtam jönni, jó volt itt edzeni a válogatottal, jó volt megcsodálni az uszodát. Három napot kihagytam a betegség miatt, pénteken is csak egy laza edzésem volt, és mivel a Szolnokkal fontos BL-meccsünk lesz, nem volt kérdés, hogy jövök. Kíváncsi voltam, milyen a légkör a válogatottnál, és nagyon tetszett, amit láttam. Az út elején vagyunk, sok edzésre van szükség, sokat kell fejlődnünk. Egyelőre több dolgot próbálgatunk, ezeket kell majd szűkíteni azokra, amikben igazán jók vagyunk és azokat száz százalékosra fejleszteni.”

Erre pedig lesz még lehetősége az együttesnek, amelyre áprilisban is vár egy összetartás még, ahol tovább gyakorolhat, csiszolódhat Märcz Tamás együttese, s utána majd következhet a nyári világbajnoki felkészülés. Most pedig a legfontosabb az, hogy újabb hasznos gyakorláson van túl a válogatott.
 
A magyar férfiválogatott kerete 
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
valogatott ferfivalogatott ferfiak hosnyanszky nag