cover image
Egyéb

Nem sikerült a bravúr az Újvárosnak

2017. március 11. 14:13

Hiába fogadkoztak és készültek gőzerővel a Dunaújváros pólósai, a címvédő Sabadell érvényesítette a papírformát és 19–11-re legyőzte a magyar együttest az Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.

Sajnos korán eldőlt. Háromgólos hátrányból várta a visszavágót a Dunaújváros, ezért hatványozottan fontos lett volna, hogy jól kezdjen a címvédő Sabadell otthonában az Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján. Ez azonban nem jött össze, a negyed derekán négy egyre vezettek a két légióssal is megerősített spanyolok, majd a második negyedben 6–4 után négy gólt lőttek egymás után, a 10–5-ös félidő pedig nem sok jót ígért a második félidőre.

Az eltiltott Mihók Attilát nélkülöző Dunaújváros ettől függetlenül egy pillanatra sem adta fel, a lányok mindent beleadtak, s a harmadik negyed végén még sikerült mínusz négyre feljönni, a negyedikben viszont megint nem kegyelmezett a Sabadell. A vége 19–11 lett, azaz a címvédő a papírformának megfelelően bejutott az Euroliga négyes döntőjébe, a Dunaújváros pedig megpróbálta a bravúrt, ettől végül messze volt, viszont így sem ért véget számára a nemzetközi kupaszezon: Szilágyi Dorottya és társai a LEN-kupa négyes döntőjében küzdhetnek majd a minél jobb helyezésért.
 
Mihók Attila:Már az első perctől hatalmas nyomást gyakorolt ránk a Sabadell, minden poszton maximális erőkifejtésre volt szükség ahhoz, hogy elkerüljük a kapott gólokat, ami, mint azt az eredmény is mutatja, nem nagyon sikerült. Rengeteg emberhátrányt kaptunk, az elvesztett labdák után rögtön áthúzták magukat rajtunk, számunkra ez idegen játékstílus volt, sok hátrányt kaptunk ebből. Emellett iszonyatosan erős volt a centerjátékuk, tizenegy kiállítást ítéltek a védőink ellen. Voltak helyzeteket, amiket belőhettünk illetve kivédekezhettünk volna, a két mérkőzés alapján azonban ennyivel jobb csapat a Sabadell, nincs miért szégyenkeznünk, maximális igyekezettel játszottunk.

Euroliga, nők, negyeddöntő, visszavágó
CN Sabadell (spanyol)–DUE Maarsk Graphics 19–11 (6–3, 4–2, 3–4, 6–2)
Gólszerzők:
Domenech 4, Neushul 3, Tabani 3, Cordobes 3, B. Ortiz 2, C. Espar 2, M. Ortiz, M. Garcia, ill. Szilágyi D. 3, Menczinger K. 2, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Vályi F., Garda
Továbbjutott: Sabadell (kettős győzelemmel, 31–20)


Korábban játszották:
Hanti-Manszijszk (orosz)–Kirisi (orosz) 9–13. Az Euroliga négyes döntőjébe jutott: Kirisi, kettős győzelemmel

További program:
Olympiakosz (görög)–Padova (olasz), 18:00 (Az első mérkőzésen: 10–10)
La Sirena Mataró (spanyol)–UVSE, 19:00 (Az első mérkőzésen: 9–10)
Vízilabda hírek
euroliga nők dunaújváros sabadell