cover image
Egyéb

Hiányzó játékosok, hiányzó edzők

2017. március 8. 8:00

Amíg a Szolnok és az Eger csatájában a középszakasz első helye a tét, addig az FTC és az OSC összecsapása a harmadik helyről dönthet – vagy éppen halaszthatja későbbre a döntést.

Marko Csuk és Varga Dániel itt, Vincze Balázs, illetve Becsey Péter ott. Ha valakinek esetleg nem állna össze a kép, azokról beszélünk, akik biztosan kihagyják a szerdai FTC–OSC rangadót.

A zöld-fehéreknél Marko Csuk eltiltás, míg Varga Dániel vállsérülés miatt hiányzik majd, az OSC-nek pedig a szárazföldi szakmai stábját kell nélkülöznie, mivel a viharos véget érő OSC–BVSC bajnokin Vincze edző és Becsey szakmai igazgató is piros lapot kapott. Ami a zöld-fehér hiányzókat illeti, Csuk mindenképpen pótolhatatlan, mivel ő a Vasas ellen kapott négyperces kiállítást, s ilyenkor be kell írni a jegyzőkönyvbe, és úgy tölti eltiltását, hogy mást nem is lehet nevezni helyette. Ami ugye azt is jelenti, hogy Varga Zsolt edző eggyel kevesebb mezőnyjátékossal számolhat.

„Az előző szezonban az OSC-vel játszottuk a bronzmeccset, azóta előrébb léptek csapatként és a BL-ben is, világklasszis center játszik náluk – kezdte Varga Zsolt, a Fradi edzője. – Viszont nincsenek most könnyű helyzetben, hiszen Vincze Balázs nem lehet a csapat mellett a kispadon. Nálunk Varga Dániel vállproblémái, Marko Csuk pedig eltiltás miatt nem lehet a medencében, ezért több lehetőségük lesz a fiatalabb játékosoknak. A cél, hogy minél kevesebb gólon tudjuk tartani az OSC-t. Bízom a játékosaimban, hogy meg tudjuk oldani a hiányzók pótlását és jó mérkőzést játszunk szerda este.”

Amelyet Vincze Balázs és Becsey Péter csak a lelátóról követhet, a két szakembert Tóth László és Bóta Krisztián helyettesíti. Tóth László az előző idényt a Szentes női csapatának edzőjeként zárta, majd búcsúzott, előbb „csak” a női válogatott segédedzője volt, majd az OSC-hez igazolt, ahol az ifjúsági és az ob I B-s gárdát irányítja. Most pedig beugróként a felnőttcsapatot.

„Nagyon fontos meccs vár ránk, s hozzáteszem, sajnálatos, hogy így alakult, mert a csapatnak kiváló edzője van Vincze Balázs személyében – mondta Tóth László. – Balázs hétfőn már pedzegette, kedden délután pedig hívott is, hogy Bóta Krisztiánnal készüljünk, hiszen mi ketten segítünk be a hétköznapokon a csapatnak. A meccs előtt biztos elkap majd a drukk, mindig el szokott, még az ifjúsági meccseken is. De addig jó, mert ha nincs drukk, akkor már nem is kell csinálni az egészet. Itt nyilván nagyon komoly a tét, észnél kell lenni, mit mond az ember. A csapatnak megvan a taktikája védekezésben és támadásban is, ezt majd nekem koordinálnom.”

Nem véletlenül beszélt Tóth László is fontos meccsről, hiszen ha az OSC győz, akkor minimális az esély arra, hogy a Fradi utolérje az együttest, amennyiben viszont nyernek a zöld-fehérek, egy pontra megközelítik riválisukat.
 
E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 4. forduló
FTC-PQS Waterpolo–A-Híd-OSC Újbuda, 17:00 – tv: M4 Sport
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, 18:30 – tv: M4 Sport
PannErgy-Miskolci VLC–ContiTech-Szeged-Diapolo, 19:30
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–VasasPlaket, 20:30

A felsőház állása:
1. Eger 49 pont
2. Szolnok 48
3. OSC 41
4. FTC 37
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
ob I kozepszakasz felsohaz osc ftc