cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: közelebb, vagy távolabb?

2017. március 7. 15:08

A négy élcsapat mögötti kvartett is rangadókat játszik a felsőház negyedik fordulójában, amelyben a Miskolc és a BVSC elhúzhat riválisától, a Szeged és a Vasas viszont éppen ezt akarja megakadályozni.

Az ötödik Miskolc fogadja a hatodik Szegedet. A felsőházba a B-csoportból harmadikként érkező együttest az A-csoportban harmadik helyen végzőt. A nemzetközi szereplésre törő gárda az előző idényben kupaszereplőt. Az ötödik helyért harcoló csapat, az ötödik helyért harcoló csapatot.

Ebből már kiderülhetett, hogy komoly tétje van a szerdai Miskolc–Szeged rangadónak, amelyet három pont előnnyel vár a házigazda Miskolc, és amennyiben legyőzi riválisát, akkor nagy lépést tehet a középszakasz ötödik helye felé, ami a rájátszásban végig biztosítaná a pályaelőnyt az együttesnek. Ha viszont a Szeged nyer – amely idegenben az OSC-t és a Fradit is meglepte már –, akkor pontszámban beéri a Miskolcot és még élesebbé válik az ötödik helyért zajló csata, szóval érdemes erre a meccsre is figyelni.  A Szeged kispadján ismét ott lehet már Varga Péter, akinek lejárt az eltiltása, Chilkó Mártonra viszont továbbra sem számíthat az együttes.

No meg a BVSC–Vasas partira is, hiszen a középszakasz 5–8. helyén álló csapatok nemcsak vidéki, fővárosi rangadót is vívnak. Itt a bajnokság második részében a felsőházas gárdák közül egyedüliként nyeretlen piros-kékek a BVSC ellen szakítanák meg a rossz sorozatukat, győzelmükkel ráadásul meg is előznék a zuglóiakat. A BVSC jelenleg egy ponttal áll a Vasas előtt, s hazai pályán esélyesebb is, sikere pedig azt jelentené, hogy négy ponttal lép el riválisától, nagy sansza lehet odaérni esetleg a hatodik helyre.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 4. forduló
FTC-PQS Waterpolo–A-Híd-OSC Újbuda, 17:00 – tv: M4 Sport
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, 18:30 – tv: M4 Sport
PannErgy-Miskolci VLC–ContiTech-Szeged-Diapolo, 19:30
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–VasasPlaket, 20:30  

A felsőház állása:
1. Eger 49 pont
2. Szolnok 48
3. OSC 41
4. FTC 37
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
ob I ferfiak kozepszakasz felsohaz