cover image
Egyéb

Három rossz hónap után kapaszkodik felfelé a Tatabánya

2017. március 6. 20:12

Nagy reményekkel vágott neki második ob I-es szezonjának EBP-Tatabánya, aztán az alapszakaszt csoportja utolsó helyén zárta, a középszakaszban viszont három meccsből kettőt nyert, és a tizenötödik helyről a tizenharmadikra kapaszkodott fel, s a gárda folytatná a jó szereplést.

Természetesen nem feledkeztünk meg arról, hogy az alsóházban képességben egymáshoz közelebb álló csapatok mérkőznek egymással (ahogyan a felsőházban is), de ezzel együtt is szembeötlő, hogy a Tatabánya három meccsen hat pontot szerzett (a Debrecent utolsó másodperces góllal verte!), míg előtte tizennégyen összesen ötöt! Ráadásul a gárda „darabra” gyengült, hiszen a vezetőség megvált a két szerb légióstól, Borisz Popovicstól és Szrdjan Vukszanovicstól.

„A csapatkohéziónak jót tett, az emberanyagot tekintve nehezebb a dolgunk, de jönnek az eredmények, ez a legfontosabb – kezdte Szabó Botond csapatkapitány. – Nyertünk két meccset, de előtte már az alapszakasz végén ikszeltünk a Honvéddal, jó mérkőzést játszottunk a Fradival, majdnem pontot szereztünk a BVSC ellen, szóval másfél-két hónapja már jó irányba indultunk el.”

A Tatabánya komoly célokkal vágott neki a szezonnak, még a felsőházzal is kacérkodtak, ezek után természetes, hogy nagy csalódás volt az öt ponttal zárt alapszakasz. Szabó Botond elmondta, a légiósokkal nem választott jól a klub, de nem csak a két szerb, a többi új érkezővel is volt azért munka. Becsúsztak nem várt vereségek, elrontották a szezon első három hónapját.

„Nem számolgatunk, úgy készülünk a középszakaszra, hogy nyolcszor egy mérkőzésünk van. Ha az egyiket megnyerjük, megnézzük, hány pontunk van és azt is, hogy mi lehet a következő cél – folytatta a balkezes szélső. – Most megyünk a KSI-hez, és arra hajtunk, hogy valahogy felkapaszkodjunk a tizenkettedik helyig a középszakaszban, hogy a rájátszásban a 9–12. helyért küzdhessünk majd. Az esetleges kiesés miatt nem izgultam, a KSI-nél és a Szentesnél is jobb csapat vagyunk. Az utóbbi találkozók ráadásul azért is sikerültek jól, mert a góllövésben meghatározó emberek, Francsics Dániel, Hoppál Gergely, Martin Kolarik és jómagam végre egyszerre voltunk eredményesek, nem csak egy-két ember szerzett két-három gólt, hanem mindannyiunknak jól ment a góllövés.”
Vízilabda hírek
ob I tatabanya Szabo botond