cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: tisztulhat a kép

2017. március 5. 19:14

Az E.ON férfibajnokság szombati fordulójában mind a négy élcsapat győzött, a következő kör azonban jóval több izgalmat ígér, hiszen akkor egymás ellen szállnak vízbe a hasonló erősségű együttesek.

Úgy hozta a férfibajnokság sorsolása, hogy a középszakasz felsőházában a páros számú fordulóban egymással játszanak az 1–4. és az 5–8. helyezettek, míg a páratlan számú fordulókban az élcsapatok és az üldözők rangadói vannak soron. Sőt, a szerdán esedékes negyedik forduló hatalmas csatákat hozhat, hiszen a második Szolnok az első Egerrel, a negyedik Fradi a harmadik OSC-vel, az ötödik Miskolc a hatodik Szegeddel, a hetedik BVSC pedig a nyolcadik Vasassal csap majd össze!

Egyelőre persze figyeljünk a szombati fordulóra is, amelyben az Eger lehengerlő támadójátékkal, a Szolnok pedig ismét kőkemény védekezéssel rukkolt elő, ezért is várjuk kíváncsiak a szerdai csatájukat, amely akár középszakasz első helyéről is dönthet.

Ugyanígy sorsdöntő lesz az FTC–OSC párharc, a zöld-fehérek csak győzelem esetén maradnak versenyben a középszakasz harmadik helyéért. A következő polcon a Szegedet fogadó Miskolc hazai győzelmével szinte bebiztosíthatja az ötödik helyet, vendégsiker esetén viszont egyenlő pontszámmal áll majd a két csapat.

A miskolci meccs a BVSC-t és a Vasast is érinti, ugyanis ha az MVLC győz, akkor a fővárosi gárdák meccsének nyertese a Szeged nyomába eredhet majd.

Láthatjuk tehát, komoly tétje van a középszakasz negyedik fordulójának, s amíg a harmadik kör után éppen csak tisztulni látszik a kép, a negyediket követően több kérdésre is választ kaphatunk.

A felsőház állása:
1. Eger 49 pont
2. Szolnok 48
3. OSC 41
4. FTC 37
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
kozepszakasz felsohaz