cover image
Egyéb

Szolnok: egy negyedig izgalmas

2017. március 1. 20:49

A 3–3-as első negyed után beindult a Szolnok Nizzában és a papírformának megfelelően fölényes győzelmet aratott.

Olympic Nice–Szolnok 3–0. Furcsán néztünk, amikor ez állt az eredményjelző táblán, igaz, gyorsan tegyük hozzá, egy pillanatig sem kellett aggódni a Dózsa sikere miatt. Mindössze annyi történt, hogy a magyar bajnok egy kicsit álmosabban, a franciák meg lendületesen kezdték a mérkőzést, így a nizzaiak szűk hat perc alatt elhúztak 3–0-ra.

Ekkor Cseh Sándor időt kért, helyretette a játékosait, akik a következő 22 percben gólt sem kaptak, miközben Andrija Prlainovics és Aaron Younger vezérletével 11–3-ra húztak el, jelezve, hogy ha odateszi magát a Dózsa, tényleg sokkal, de sokkal jobb csapat, mint a Nizza.

A Szolnokból ugyan hiányzott Varga Dénes, a társak azonban nélküle is hozták a kötelező győzelmet, s végül 12–5-re nyertek.
 
Cseh Sándor:A hétvégi 14–2-es bajnoki győzelem után várható volt, hogy picit álmoskásan kezdünk. Legutóbb Berlinben néhány perc után átálltunk a kemény, szoros emberfogásra, itt azonban nagyon meleg volt a víz, ezért úgy gondoltam, hogy iramban, sebességben nem biztos, hogy ez a nyerő húzás, ezért inkább teljes zónára változzunk. Ezzel megbénítottuk a támadásaikat, mi pedig szépen lassan elkezdtük termelni a gólokat. 0–3-tól 11–3-ig sem játszottunk túl gyorsan, de pontosak voltunk. Ezen a mérkőzésen fogtuk először kézbe az újfajta labdákat, éreztem is a játékosokon, hogy a lövéseknél és a passzoknál sincs meg a labdabiztonság, e inkább a Nizza ellen jöjjön ez ki, mint máskor.

A Dózsa és az Olympiakosz így továbbra is azonos pontszámmal áll a tabellán, egymás elleni párharcuk talán majd április 5-én Pireuszban dőlhet el.

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 7. forduló
Olympic Nice (francia)–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–12  (3–3, 0–3, 0–2, 2–3)
Gólszerzők:
Monneret 2, Hansen 2, Izdinsky, ill. Prlainovics 4, Younger 3, Fülöp 2, Gocics, Vámos, Jansik D.
 
További eredmények:
Olympiakosz Pireusz (görög)–Spandau 04 Berlin (német) 10–8
AN Brescia–A-Híd-OSC-Újbuda 6–6

 
Az A-csoport állása:
1. Szolnok 19 (77–46)
2. Olympiakosz 19 (64–36)
3. Brescia 11
4. OSC 8
5. Spandau 3
6. Nice 0
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

 

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek