cover image
Egyéb

A vége, mint Budapesten, de addig...

2017. március 1. 20:24

Noha sokáig remekül állt az OSC a Brescia ellen (4–1-re is vezetett), a záró negyedben az olaszok fordítottak, s végül Zalánki Gergő bombagólja kellett a pontszerzéshez.

Pedig remekül alakult minden. Az OSC szinte tökéletesen védekezett Bresciában, és egy pillanatig sem lehetett kizökkenteni a saját ritmusából. Jól zárt a védelem, jól védett Bisztritsányi Dávid, sőt még az sem zavarta meg a magyar együttest, hogy jóval több emberhátrányt kapott, mint riválisa.

A harmadik negyed utolsó előtti percében 4–1-re vezetett az OSC, addigra már túl volt tíz kivédekezett emberhátrányon, éppen tizennyolc perce nem kapott gólt, s mivel időnként azért szerzett egy-egy gólt, úgy tűnt, összejöhet a kulcsfontosságú győzelem.

Csakhogy előbb Vjekoszlav Paszkovics szerezte meg a Brescia második gólját, majd Valerio Rizzo és Petar Muslim révén egyenlített is a házigazda. Zalánki Gergő ugyan ismét az OSC-t juttatta előnyhöz, de a tizenkettedik emberelőnyét (ekkor még csak ötnél járt az OSC...!) végül kihasználta a Brescia, Muslim újra ikszre hozta a partit, majd 16 másodperccel a lefújás előtt Christian Presciutti találatával 1–0 után először vezetett az észak-olasz csapat.

Az OSC azonban a temérdek emberhátrány és a fordítás ellenére sem tört meg, a maradék időt is kihasználta, Zalánki Gergő szabaddobást harcolt ki, majd a bal felső sarokba bombázott! Legalább egy pontot megmentett csapatának.
 
Vincze Balázs:Ameddig bírta energiával a csapat, addig sok mozgással, jó játékkal ellensúlyoztunk minden nehezítő körülményt, egy idő után azonban már nem volt meg a kellő energia. Sajnos Hegedüs Gábor az első percekben megsérült, és a plusz mezőnyjátékos hiánya is sokat számított. A fáradtságunknak is volt köszönhető, hogy a Brescia megfordította a meccset, azonban nagy örömömre szolgál, hogy legalább az első meccshez hasonlóan ismét döntetlent tudtunk kiharcolni. Csak jó teljesítménnyel lehet túllépni azon, ami a parton történik, ilyenkor muszáj kizárni mindent, pedig a 13–5-ös kiállításszám mellett jó néhány kontrafaultot is ítéltek ellenünk. Köszönöm azokban a művész uraknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy így alakuljon ez a mérkőzés!


A találkozó éppen úgy alakult ahogy Budapesten januárban, így Vincze Balázs együttese továbbra is három pontos hátrányban van a Bresciával szemben, de ha az eredmények a papírformának megfelelően alakulnak, akkor a záró körre egyenlő pontszámmal állhat a két csapat, s majd a gólkülönbség dönthet a hatos döntőről. De ez még odébb van.
 
Bajnokok Ligája, férfiak, A-csopot, 7. forduló
AN Brescia (olasz)–A-Híd-OSC-Újbuda 6–6 (1–2, 0–0, 1–2, 4–2)
Gólszerzők: Muslim 2, C. Presciutti, Paszkovics, Rizzo, N. Presciutti, ill. Zalánki 3, Bátori, Nagy Á., Seman
 
További eredmények:
Olympiakosz Pireusz (görög)–Spandau 04 Berlin (német) 10–8
Olympic Nice (francia)–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–12

Az A-csoport állása:
1. Szolnok 19 (77–46)
2. Olympiakosz 19 (64–36)
3. Brescia 11
4. OSC 8
5. Spandau 3
6. Nice 0
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
osc brescia bl bajnokok ligaja