cover image
Egyéb

Már a rájátszás jegyében

2017. március 1. 11:08

A női bajnokság középszakaszából két forduló van hátra, miután minden lényegi kérdés eldőlt, a csapatok a folytatásra hangolva játszanak.

Sok nyitott kérdés nem marad a rájátszás előtt. A középszakasz két fordulóval a vége előtt eldőlt: az UVSE és a Dunaújváros, azaz a két tavalyi döntős már biztos ott van a bajnoki elődöntőben. És az is egyértelmű, hogy a rájátszás BVSC–Honvéd és Szeged–Szentes indul a négy közé jutásért. Sőt voltaképpen biztosnak vehető Kisteleki Dóra gólkirálynői címe is, hiszen a BVSC valamennyi bajnokiján szereplő világbajnoka 72 góljával 17-tel előzi meg a második helyen álló Szilágyi Dorottyát.

Mindezek ellenére természetesen a héten megrendezik a 14. és a 15. fordulót is, előbbire ma, utóbbira szombaton kerül sor. Tekintettel arra, hogy az újvárosiak majd a BVSC-Honvéd párharc győztesével, az erőviszonyok alapján a zuglóiakkal találkoznak az elődöntőben, a felek Szőnyi úti meccse nem kis presztízscsatának számít. Korábban is így volt ez, de mostantól még inkább élesedik közöttük a küzdelem.

A Szeged az elsősorban az Euroliga-negyeddöntő matarói visszavágójára készülő UVSE ellen próbál szoros meccset kiharcolni, míg az utóbbi időben már szorosabb partikat is vívó Honvéd a Szentessel szemben igyekszik esetleg pontot szerezni.

Női ob I, középszakasz, felsőház, 14. forduló
A program

Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–UVSE, 18:45
RacioNet-Honvéd–Hungerit-Szentes, 19:00
BVSC-Zugló-Diapolo–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 20:30

Az állás:
1. UVSE 51
2. Dunaújváros 43
3. BVSC 34
4. Szeged 19
5. Szentes 13
6. Honvéd 0
Vízilabda hírek
női bajnokság
középszakasz
uvse
BVSC
dunaújváros