cover image
Egyéb

Erősítés, hogy maradnak – és már a Szolnokra készülnek

2017. február 26. 16:14

A jelek szerint nem elégedett meg a Miskolc azzal, hogy története során először a felsőházi rájátszásban vehet részt, ott is igyekszik maradandót alkotni. Előbb helytállt az OSC ellen, majd szombaton legyőzte a Vasast.

Igaz ugyan, hogy dr. Sike József szerint „Nem érzem azt, hogy bármelyik csapat jobb lett volna a másiknál, két ambiciózus gárda feszült egymásnak, az nyer, aki szerencsésebb volt, akinek a végjátékban olyan dolgok jöttek össze, amik a meccs korábbi szakaszaiban nem", de a lényeg számára is, hogy nyert csapata.

A vezetőedző persze arra utalt, hogy a Vasas 6.27-tel a vége előtt 7–5-re vezetett, avagy közel állt a győzelemhez. Igen ám, de a miskolciak fordítottak, 8–7-re nyertek, s a győzelmet bizony nem kell magyarázni. No, meg azt sem, hogy a csapat stabilan az ötödik helyen áll már, három ponttal megelőzi a Szegedet, s közelít az előtte álló Ferencvároshoz!

A sikeres szereplés merész terveket vetít előre a következő szezonra – a hírek szerint egy-két jó igazolással stabilizálnák a helyet, lépnének még előbbre. Az első lépést persze már megtették: szerződést hosszabbítottak dr. Sike Józseffel, valamit három remek légióssal, Szasa Misiccsel (aki az OSC ellen összeszedett 8 napon túl gyógyuló sérülés ellenére is vezére volt csapatának a Vasas ellen), Alex Bowennel és Milos Milicsiccsel.

Bachner András szakosztályelnök mindezt ekképpen értékelte: „Az, hogy megegyeztem Sike József edzővel is a folytatásról, számomra nagy örömet jelent, mivel ismervén munkáját, minden garancia adva van ahhoz, hogy a csapat a következő bajnokságban az idei kecsegtető helyezéshez képest is még jobban szerepelhet. .A tárgyalások a többi játékossal is folynak, meggyőződésem, hogy Miskolc a következő szezonban még meghatározóbb szerepet fog betölteni a magyar bajnoki pontvadászatban.”

Nagy az öröm tehát Miskolcon, ahol a héten is ünnepre készülnek: szombaton 18 órától a bajnok és kupagyőztes, BL-ben is vitézkedő Szolnokot látják vendégül a Kemény Dénes Sportuszodában. Kell-e mondani, az érdeklődés hatalmas.

A felsőház állása:
1. Eger 46 pont
2. Szolnok 45
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
miskolc