cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Itt a franciák elleni csapat – értük kell szorítani!

2017. február 19. 11:37

Bíró Attila megnevezte a keddi világliga-mérkőzésen szerepet kapó 13 játékost. A találkozó ismét remek hangulatban telhet, hiszen már 500 ingyenjegy „elkelt” – aki nem akar lemaradni, a media@waterpolo.hu email címem jelentkezhet. Részletek a cikkben.

Jól megérdemelt pihenőnapjukat töltik a keddi, franciák elleni világliga-mérkőzésre készülő női válogatott tagjai, akik a szombatot lezárandó még egy egymás közötti meccsen igyekeztek bizonyítani a szakmai stábnak. Bíró Attila árgus szemekkel leste a játékosokat, akik között ugye nem lehetett ott a kisebb sérülését kezelő, riói olimpián az All Star csapatba választott Bujka Barbara, Keszthelyi Rita kettős, illetve betegsége után lábadozó Bolonyai Flóra.

A szövetségi kapitány nem titkoltan már az olaszok elleni, áprilisi mérkőzésre készíti csapatát, gyakoroltatja a taktikát – ami nem csoda, hiszen sok alkalommal nem kehet együtt a sűrű versenynaptár miatt a társaság, minden alkalmat meg kell ragadni. „Megnéztük az olaszok elleni hazai találkozó fontos pillanatait, ezekből lehet építkezni. Nagyon sokat taktikázunk, mert fontos, hogy minden számításba jöhető játékos tudja, mi a dolga. Hiába forgatom a csapatot meccsről meccsre, mindenkinek álmából felkelve tudnia kell a taktikát, hogy ha bármikor lehetőséget kap, tudjon vele élni. Nem becsüljük le a franciákat, hétfőn már ők kerülnek terítékre, mindazonáltal ellenük is már az olaszok ellen alkalmazni kívánt elemeket próbáljuk megvalósítani” – fogalmazott Bíró Attila, aki megnevezte azt a 13 játékost – lásd alább –, aki szerepet kaphat a keddi találkozón. „Szeretnénk kiszolgálni a mindig fantasztikus közönségünket, jó teljesítménnyel búcsúzni egy időre a Hajós uszodától!” – tette hozzá. A joggal remélt siker amúgy az olaszok felejthetetlen hangulatú meccsen történő legyőzése után már a nyolcadik pontot írná hazánk neve mellé, ami egyet jelentene azzal, hogy legrosszabb esetben is jobb másodikként kiharcolja a csapat a világliga szuperdöntőbe jutást!

A mérkőzésre a Magyar Vízilabda Szövetség ezúttal is ingyenes belépést biztosít az érdeklődők, és mindezt regisztráció útján jelzők számára. 600 fő jelentkezését várjuk a media@waterpolo.hu email címen. Egy e-mail címről maximum két darab igénylést tudunk elfogadni! Igénylése kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolást kap az e-mail címre. Kérjük, a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva hozza el magával a gyorsabb bejutás érdekében.

A felkészülés csütörtökön este kezdődik a találkozóra. Ami a meccsnapot illeti: a rendőrség a margitszigeti munkálatok miatt azt kéri a szurkolóktól, hogy majd idejében induljanak a mihamarabbi bejutás érdekében a Hajós uszodához.

A franciák elleni világliga-meccs csapata
Doroszlai
Vanda (BVSC), Kasó Orsolya (Dunaújváros) – kapusok
Czigány Dóra, Csabai Dóra, Szücs Gabriella (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (Eger) – mezőnyjátékosok

hunfravlbehar.jpgNői világliga európai selejtező
A B-csoport programja:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország

Az állás:
1. Magyarország 5 pont
2. Olaszország 4
3. Franciaország 0

A-csoport
Az állás:
1. Görögország 4 pont
2. Oroszország 3
3. Hollandia 2

HUNFRAplakat.jpgA világliga nyolccsapatos Szupedöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.
Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
francia-magyar
franciaország