cover image
Egyéb

Nincs kérdés, most az Eger volt a jobb!

2017. február 18. 21:25

A ZF-Eger remek játékkal győzte le a spanyol CNA Barcelonetát a Bajnokok Ligája hatodik fordulójában (10–9), visszavágva ezzel a múlt szerdán idegenben elszenvedett vereségért.

Pontosan úgy kezdte az Eger a Barceloneta elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést, ahogyan azt egy győzelmi kényszerben lévő csapatnak kell. Előbb remekül védekezett emberhátrányban, majd elöl Lőrincz Bálint addig harcolt védőjével, amíg kapott végre egy szabaddobást, amit gyorsan be is vágott.

Az Eger ráadásul nemcsak jól kezdte, hanem úgy is folytatta a mérkőzést. A házigazda hatalmas odaadással pólózott, próbált nagy tempót diktálni, és ami még fontosabb, az első negyedben mindkét emberelőnyét értékesítette! S, mivel a játékrész utolsó percében jött Hárai Balázs remek csavargólja is, nyolc perc után már két góllal ment a magyar csapat.

Sőt, a 11. percben már a harmadik fórját (háromból!) lőtte be az Eger, az 5–2-es előny és a mutatott játék meg több mint biztatónak látszott. Még akkor is jónak tűnt a helyzet, amikor feljött 5–4-re a vendéggárda, hiszen az egriek nem estek kétségbe, továbbra is ugyanazzal a lendülettel mentek előre. Ennek eredménye lett, hogy a szünetben 6–4-re vezetett Dabrowski Norbert csapata, és egyértelmű volt, ha az együttes tudja ezt a tempót tartani, akkor meglesz a győzelem.

Nos, az Eger tartotta a tempót, a második félidőben újabb előnyt értékesített – Erdélyi Balázs zseniálisan lőtt a rövid sarokba –, aztán Decker Ádám egyenlő létszámban talált be, és máris annyival vezetett a házigazda, mint amennyivel Spanyolországban kapott ki másfél hete: néggyel.
 
Ugyan a harmadik negyed végén, illetve a negyedik elején kettőre csökkent az Eger előnye, sokáig azonban nem kellett izgulni, hiszen Hárai Balázs centerakciógóljával újra három lett a differencia, Dabrowski Norbert gárdája pedig kézben tartotta a meccset. S végül aztán egy góllal meg is nyerte, kulcsfontosságú három pontot szerezve ezzel.
 
Dabrowski Norbert:Mindkét csapat nagyon magas szinten játszott, de inkább úgy mondom, hogy támadt. Sajnos a védekezés nem úgy ment, ahogy szerettem volna. A legfontosabb azonban az volt, hogy milyen akarattal, motivációval és szívvel játszunk. Azt kértem a csapattól a meccs előtt, hogy úgy játszunk, mint egy döntőben, mert ott a kés a nyakunkon. Ezt a játékosok száztíz százalékban teljesítették, megvan a három pont, ez volt a legfontosabb. Ha a meccs előtt azt mondják, hogy a négygólos vezetéshez van ötméteresünk, kihagyjuk, feljön egyre a Barceloneta, de nyerünk, akkor aláírtam volna. 
 
Jésus Martin:Nagyon nehéz meccs volt, elismerésem az Egernek, mert különösen jól játszott. Sajnos támadásban több hibát is elkövettünk, a védekezésünk viszont a kilenc kapott gól ellenére nem volt rossz. Most már a következő meccsekre kell figyelni, mert rendkívül fontosak lesznek a hatos döntőbe jutást illetően.


Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 6. forduló
ZF-Eger–CNA Barceloneta (spanyol) 10–9 (4–2, 2–2, 3–2, 1–3) 
Gólszerzők:
Decker Á. 2, Hosnyánszky 2, Erdélyi 2, Hárai 2, Lőrincz, Kovács Gergő, ill. Munarriz 4, Mallarach 2, Famera, V. Raszovics, Roca
 
További eredmények:
Pro Recco (olasz)–Partizan Beograd (szerb) 12–7
Waspo Hannover (német)–Jug Dubrovnik (horvát) 9–17
 
Az állás:
1. Recco 18 pont
2. Dubrovnik 11
3. Eger 9
4. Barceloneta 8
5. Hannover 3
6. Partizan 1
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
eger barceloneta bl bajnokok ligaja