cover image
Egyéb

OSC: BL-csata a veretlen otthonában

2017. február 6. 20:28

Az A-csoportot vezető Olympiakosz Pireusz otthonában száll vízbe kedden az A-Híd-OSC-Újbuda, amely bravúros eredménnyel lépéselőnybe kerülne a Bresciával vívott harcban.

Nem nagyon szokott otthon kikapni az Olympiakosz – meg úgy általában sem –, erről tanúskodik, hogy az előző szezonban a pireuszi hangárban veretlen maradt, sőt egyébként is csak egy vereséget szenvedett a gárda, igaz, azt éppen a Bajnokok Ligája döntőjében a Margitszigeten. Azóta ismét veretlen a görög bajnokságot hibátlan mérleggel megnyerő pireuszi együttes, amely Szolnokon ikszelt, a Bresciát pedig 7–4-re verte otthon, s az A-csoport erős csapatai közül ezúttal az OSC-t fogadja.

„Ha győzünk, akkor az sokat hozna a konyhára, ha pedig esetleg kikapunk, igazából semmi gond nincs. Nem lesz veszítenivalónk, felszabadultan vízilabdázhatunk, nagyon jó meccset szeretnénk játszani” – mondta Gór-Nagy Miklós az OSC világbajnok védője annak kapcsán, hogy ha nyernek Pireuszban, az bravúr, míg a hazai siker közelebb áll a papírformához.

A görög együttes kerete alig változott az előző szezonhoz képest, ugyan távozott az egyetlen balkezes, a spanyol Blai Mallarach, érkezett viszont honfitársa, Albert Espanol és a montenegrói Mlajdan Janovics és a horvát Andro Buslje is, a hazai meg pedig évek óta változatlan, rájuk épül az Olympiakosz és a válogatott is.

„Nagyon stabil csapat az Olympiakosz, most már mondhatjuk, hogy a görögök hagyományosan tudatos játékot nyújtanak, nehéz őket kizökkenteni ebből – folytatta Gór-Nagy Miklós. – Az a fontos, hogy jó iramot diktáljunk, hátul magabiztosan, elöl pedig bátran és határozottan játsszunk.”

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 5. forduló
Kedd

Olympiakosz Pireusz (görög)–A-Híd-OSC-Újbuda, 17:00 (tv: Digi Sport1)
Szerda
Szolnoki Dózsa-Közgép–Spandau 04 Berlin (német), 18:00 (tv: Sport 2)
Olympic Nice (francia)–AN Brescia (olasz), 19:30

Az állás:
1. Olympiakosz 10 pont (39–17)
2. Szolnok 10 (41–26)
3. OSC 7
4. Brescia 4
5. Spandau 3
6. Nice 0
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
osc bl bajnokok ligaja olympiakosz gor nagy