cover image
Egyéb

Négy magyar a világválogatottban

2016. december 9. 17:39

December 23-án ünnepélyes körülmények között búcsúztatják a szerbek a válogatottól visszavonuló Szlobodan Nikics, Zsivko Gocics párost. A belgrádi gálameccsen Szerbia a világválogatottal mérkőzik, amely csapatban négy magyar pólós is helyet kapott.

A Szolnokon szereplő Zsivko Gocics és az OSC-nél játszó Szlobodan Nikics is bejelentette a riói olimpia megnyerését követően, hogy búcsúzik a szerb válogatottól, s a jövőben csak a klubjában szerepel. A szerbekkel összesen 55 érmet szerző duót gálameccsen búcsúztatja hazája szövetsége, amely december 23-án kerül sor a legendás belgrádi Tasmajdan uszodában. A világválogatottba hat nemzet képviselői kaptak meghívást, köztük négy magyar klasszis, Kis Gábor, Madaras Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes.

„Szívesen vállaltam a felkérést – nyilatkozta Madaras Norbert a fradi.hu oldalon. – Két korábbi csapattársam, két világklasszis vonul vissza a szerb válogatottól. Ritka pillanat, hogy ilyen gála keretében búcsúztatják őket. Az este az olimpiai bajnok szerb csapatról és arról a két emberről fog szólni, de örülök, hogy részese lehetek.”

A világválogatott edzője a Jug Dubrovnikot irányító horvát Vjekoslav Kobescak lesz. Az alkalmi csapatban a négy magyar mellett sapkát húz a görög Hrisztosz Afrudakisz, a montenegrói Mladjan Janovics, Pregrag Jokics, Milos Scsepanovics és Alekszandar Ivovics, a szerb Marko Avramovics és Szlobodan Szoro, a horvát Paulo Obradovic és Luka Loncar, valamint a szlovák Lukas Seman.
Vízilabda hírek
gocics nikics szerb vilagvalogatott