cover image
Egyéb

Odatették magukat

2016. december 5. 17:20

Az Euroliga-címvédő spanyol Sabadell győzelmével ért véget az UVSE felkészülési tornája, amely után a magyar bajnoknál azt is látják, miben kell még javulni.

Az áprilisi Euroliga-döntő után ezúttal is jobbnak bizonyult a spanyol Sabadell az UVSE-nél (12–14), a magyar bajnok viszont legyőzte az orosz Kirisit (14–13) és a görög Olympiakoszt (12–9), a második hely mellé pedig a gólkirályi címet is begyűjtötte Keszthelyi Rita révén.

„Úgy lehet meccset nyerni, ha hat-hét gólon tartjuk az ellenfelet, most 14-et kaptunk. Hátul mindenképp több kell, az egész tornának ez a konklúziója, mert mindegyik meccsen sok gólt kaptunk. A védekezésen javítani kell. Mindig van hová fejlődni, fogunk is. Még két napig kétkapuzunk a Kirishivel, az is egy jó tanulópénz lesz számunkra, majd aztán készülünk a Szuperkupa-meccsre” – összegzett az UVSE honlapján a végül 13 gólig jutó Keszthelyi Rita.

A válogatott szélsőhöz hasonlóan a Sabadell spanyol kiválósága Ana Espar is kiemelte a védekezést, csak éppen ő elégedett volt az elhárítással. Espar szerint a torna elején voltak hullámvölgyek a játékukban, de a folytatásban már jobban koncentráltak.

„Mindkét csapat nagyon komolyan odatette magát, nem éreztem, hogy nagy különbség lett volna a két csapat között, bár ugye voltak négy-ötgólos különbségek is a meccs során – mondta Áts Bertalan az UVSE edzője a Sabadell elleni meccset követően. – Védekezésben nem voltunk rendben, ez látszott, ezen kell majd javítani. Gratulálok a Sabadellnek, megérdemelték a tornagyőzelmet, remélem, lesz lehetőségünk majd visszavágni a szezon során.”
Vízilabda hírek
uvse