cover image
Egyéb

Három magyar, olasz és spanyol a 16-ban

2016. december 5. 15:03

A hétvégén nagyüzem volt női fronton az Euroligában – a selejtezők után állva maradt csapatok, illetve a kiemeltek várhatják a december 14-ei sorsolást, köztük az UVSE, Dunaújváros, BVSC trió.

A LEN a jelentkezők számát nézve úgy döntött, az előző Euroliga-sorozat négyes döntőjében részt vevő együttesek (amelyek csütörtöktől szombatig a Hajós-uszodában szerepeltek felkészülési tornán), így a győztes spanyol CN Sabadell, a második UVSE, a harmadik orosz Kinef Kirishi, valamint a negyedik görög Olympiakoszt kiemeltek, és csak később csatlakoznak a mezőnyhöz.

A többieket négy csoportba osztották be – mint ismeretes, a Dunaújváros rendezőként fogadhatta ellenfeleit, az olasz Messina és a német Heidelberg mellett a BVSC-Zuglót. Nos, tudósításainkból kiderült, mindkét magyar csapat továbbjutott.

Alább a többi csoport végeredménye. A 16-os mezőny sorsolását (amelyben 4 négyes csoportot alakítanak majd ki) december 14-én, a dubrvoniki férfi Szuper Kupa-döntő helyszínen készítik el.

A-csoport, Dunaújváros
A végeredmény:
1. Dunaújváros 9, 2. BVSC-Zugló 6, 3. Messina (olasz) 3, 4. Heidelberg (német) 0

B-csoport, Utrecht
A végeredmény:
1. Sant Andreu (spanyol) 10, 2. Utrecht (holland) 9, 3. Vouliagmeni (görög) 7, 4. Rethymno (görög) 3, 5. Uerdingen (német) 0

C-csoport, Porto
A végeredmény:
1. Khanty-Mansiysk (orosz) 9, 2. Leiden (holland) 9, 3. Bogliasco (olasz) 6, 4. Donk (holland) 6, 5. Portuense (portugál) 0

D-csoport Padova
A végeredmény:
1. Padova (olasz), 2. Mataro (spanyol) 6, 3. Lille (francia) 3, 4. Otter (brit) 0

Ez a 16 csapat várja a sorsolást: CN Sabadell (spanyol), UVSE, Kinef Kirishi (orosz), Olympiakosz (görög), Dunaújváros, Sant Andreau (spanyol), Khanty-Mansiysk (orosz), Padova (olasz), BVSC, Utrecht (holland), Leiden (holland), Mataro (spanyol), Messina (olasz), Vouliagmeni (görög), Bogliasco (olasz), Lille (francia)

Vízilabda hírek
női euroliga
dunaújváros
BVSC
uvse