cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: nagy küzdelem, jó légiósok

2016. november 14. 10:12

Az első kör után körvonalazódnak az erőviszonyok – az A-csoportban az OSC pontelőnnyel vezet, a B-csoportban az Eger és az FTC azonos pontszámmal áll az élen. A góllövőlistát Szivós Márton vezeti, az összes mutatót számító teljesítményindexe a miskolci Szasa Misicsnek a legjobb.

A szombaton pótolt Eger–Kaposvár összecsapás után a bajnokság alapszakaszának feléhez érkeztünk – a második kör szombaton veszi kezdetét. A lebonyolítás szerint a csoportok négy legjobbja a felsőházban, a többiek az alsóházban folytatják majd.

Nézzük a két csoportot!

Az A-csoport állása:

1. OSC 19 pont
2. Szolnok 18 pont
3. Szeged 14 pont
4. Vasas 13 pont
5. Debrecen 7 pont (63–79)
6. Pécs 7 pont (64–82)
7. Szentes 3 pont
8. KSI 0 pont

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutó OSC a csoport egyetlen veretlen együttese, köszönhetően annak, hogy Szolnokon is nyerni tudott. Hogy nem makulátlan a mérlege, az a Szeged elleni döntetlennek tudható be. Vincze Balázs csapata Lukas Seman és Szlobodan Nikics igazolásával centerposzton is kompletté vált, mindez jól visszaköszön a játékban, a kinti lövőknek is több a lehetőségük. A Szolnoknak biztos BL-főtáblásként eddigi „csendesebb” volt a szezonja, ami ha azt vesszük, mennyire átalakult, jól is jöhet Cseh Sándor alakulatának, amelyben továbbra sem játszhat a betegségét otthon kezelő szerb Andrija Prlainovics. A felsőházba jutásért zajló csatában a Szeged és a Vasas lépéselőnybe került a Debrecen, Pécs kettőssel szemben.

A B-csoport állása:

1. Ferencváros 19 pont (88–46)
2. Eger 19 pont (87–50)
3. Honvéd 13 pont
4. Miskolc 11 pont
5. BVSC 10 pont
6. Tatabánya 4 pont
7. Kaposvár 3 pont
8. UVSE 1 pont

A csoportban az egymással a Bitskey-uszodában döntetlent játszó Ferencváros, Eger kettős veretlen még – kettejük népligeti partija (november 23.) döntheti el az elsőség sorsát, de ami fontosabb, azt, hogy ki mennyi pontot visz tovább a folytatásra. A Honvéd, Miskolc, BVSC trió nagy csatát folytat a felsőházba jutásért, amelyben pillanatnyilag az Euro Kupában negyeddöntős zuglóiak vannak lépéshátrányban, ám semmi sem dőlt még el.


Teljesítményindex
1. Szasa Misics (Miskolc) 27.5 pont
2. Lukas Durik (Debrecen) 24.3
3. Varga Dénes (Szolnok) 24.2
4. Aaron Younger (Szolnok) 22.4
5. Madaras Norbert (Ferencváros) 21.6
6. Manhercz Krisztián (Szeged) 18.7
7. Szivós Márton (Honvéd) 18.4
8. Fülöp Bence (Szolnok) 17.9
9. Salamon Ferenc (OSC) 17.2
10. Milos Vukicsevics (Szeged) 16.5

A mindent mutatót számító teljesítményindex alapján eddig a miskolciak montenegrói centere, a valóban ellenállhatatlanul játszó Szasa Misics a legjobb. Érdekesség, hogy a legjobb tízben vele együtt négy légiós található, avagy a csapatok valóban minőségi külföldieket foglalkoztatnak. A legjobb magyar eddig Varga Dénes.

Góllövőlista
1. Szivós Márton (Honvéd) 23
2. Varga Dénes (Szolnok) 22
3. Gyárfás Tamás (Honvéd) 20
4. Madaras Norbert (Ferencváros) 18
    Manhercz Krisztián (Szeged) 18
    Drasko Gogov (Pécs) 18
7. Alex Bowen (Miskolc) 17
8. Lukas Durik (Debrecen) 16
    Szasa Misics (Miskolc) 16
    Aaron Younger (Szolnok) 16
    Salamon Ferenc (OSC) 16
    Stefan Mitrovics (Ferencváros) 16

A Honvédba „hazatérő” Szivós Márton vállalta a vezérszerepet – érdekesség, a harmadik legtöbb gólt szerző Gyárfás Tamás is Vad Lajos együtteséből került ki. Varga Dénes gólerőssége nem meglepő, és Madaras Norbert „sokadvirágzása” is jól mutatja a képességeket. A légiósok mindenhol igyekeznek, nem véletlen, hogy ezen a listán is több külföldi pólós nevét találjuk.
 
A BAJNOKSÁG NOVEMBER 19-ÉN, SZOMBATON FOLYTATÓDIK!
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
statisztika