cover image
Egyéb

Komjádi-kupa: megvan a legjobb nyolc mezőnye

2016. november 7. 21:10

A visszavágókat rendezték a nyolcaddöntőkben hétfőn, az Eger, a Honvéd, a BVSC, az UVSE és a Vasas ment tovább.

Három csapat már páholyból követte az eseményeket, merthogy ők már az első meccsek után lejátszották egy napon a visszavágókat is. Ennek eredményeképpen már a negyeddöntőben volt hétfő előtt a címvédő Ferencváros, a Pécs, valamint a KSI-t búcsúztató Kaposvár.

Ami a hétfői meccseket illeti: a BVSC ahogyan otthon, idegenben is jóval eredményesebb volt a Debrecennél, simán továbbment. Csakúgy, mint a megint gólfesztivált rendező UVSE.

Nagyon szoros volt ugyanakkor a Szentes és a Honvéd meccse. Az első körben csak egy góllal volt jobb a Honvéd, így a visszavágó izgalmakat tartogatott. Ezek el is jöttek, de ezt a meccset is a fővárosiak nyerték meg egy góllal, így ők jutottak tovább. Pedig már 4-0-ra és 5-1-re is vezetett a Szentes, a harmadik negyedben viszont 3-0-s részeredménnyel jelentkezett a Honvéd, és 6-5-nél már ő vezetett. Érdekesség, hogy a Honvéd 4 büntetőt is dobhatott, emlékezhetünk, a felnőtt ob I.-ben a hétvégén 6-ot! Most nem ment be mind, de három igen, ez is kellett a sikerhez.

Érdekes párharc volt a Vasas és a Tatabánya ütközete. Az első meccsen már 7 góllal is vezettek az angyalföldiek, de a tatabányaiak visszahozták a meccset és a párharcot, ráadásul 4 perces emberhátrányban lőtt gólokkal. A végén három gól maradt a Vasas előnyéből, és mint kiderült, ez éppen elég volt, mert a visszavágón 11-9-re alulmaradtak a fővárosiak.

5-2-re is vezetett a TVSE, de innen 5-0-s szériát hoztak a piros-kékek, ez pedig érthetően megfogta a hazaiakat. 2:14-gyel a vége előtt 11-9-re vezetett Sebestyén Balázs góljával a Tatabánya, de közelebb már nem tudott férkőzni, így búcsúzott a sorozattól.

Szalai Gábor két gólt lőtt az Egerben (Fotó: Fehér Kálmán/archív)

Szalai Gábor két gólt lőtt az Egerben (Fotó: Fehér Kálmán/archív)

Némi meglepetésre a Szolnok megverte az első körben az Egert, nos, a visszavágón már sokkal meggyőzőbb voltak a hevesiek, és biztosan győztek, amivel továbbléptek.

Eredmények – Komjádi-kupa, a legjobb nyolc közé jutásért:


Tatabánya-Vasas 11-9 (4-2, 1-4, 3-2, 3-1)
Gólszerzők:
Sebestyén 5, Rábavölgyi 3, Garancsy, Vajda, Fekésházy, illetve Burián 3, Trombitás T. 3, Bencz, Simon H., Sólyom

Továbbjutott a Vasas.

Debrecen-BVSC 9-17 (3-4, 0-4, 4-5, 2-4)
Gólszerzők:
Fekete G. 4, Nagypál, Katona, Smitula, Macsi M., Lévai B., illetve Várnai 4, Nagy Á. D. 3, Szabó Bence 3, Sugár 2, Mladoniczky 2, Lipták, Mátyok, Riolo

Továbbjutott a BVSC.

Szentes-Honvéd 8-9 (4-1, 1-2, 0-3, 3-3)
Gólszerzők:
Albert 2, Werner R. 2, Kiss K., Bocskay, Pellei K., Rébeli Szabó M., illetve Pintér 3, Kalanovics 2, Kiss B., Irmes P., Szécsi, Farkas K.

Továbbjutott a Honvéd.

Eger-Szolnok 13-6 (5-0, 2-3, 3-2, 3-1)
Gólszerzők:
Korózs 3, Magyar M. 2, Szalai 2, Melegh 2, Somorjai, Mata, Biros B., Kovács G., illetve Szatmári 3, Stefanidesz 2, Kotlár

Továbbjutott az Eger.

OSC-UVSE 3-23 (1-9, 1-3, 1-7, 0-4)
Gólszerzők:
Szilárd, Zywny, Turán, illetve Bauer 3, Keresztúri 3, Knézy 3, Baksa B. 3, Sélley-Rauscher 2, Szentesi D. 2, Németh D. 2, Dala 2, Hertzka, Kibédi, Balli

Továbbjutott az UVSE.

A legjobb nyolc mezőnye:

Ferencváros
Kaposvár
Pécs
Eger
Vasas
BVSC
Honvéd
UVSE
Vízilabda hírek
komjádi kupa