cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Közlemény

Vodafone-kupa: az eddigi legfontosabb mérkőzések következnek

2013. július 8. 18:17

A vízilabdás nyár hazai fénypontja, mint mindig, ezúttal is a Vodafone Kupa a Margitszigeten. Július 12. és 14. között a szurkolók élőben láthatják Benedek Tibor szövetségi kapitány új válogatottját, amely számára ez az utolsó komoly erőpróba a barcelonai világbajnokság előtt.

Ahogy a múltban is megszokott volt, a tornán már azok a játékosok szerepelnek, akik az év fő eseményére utazó csapatot alkotják, azaz – ha apróbb sérülés nem jön közbe – a szigeten a világbajnoki együttes játszik a hétvégén Németország, Montenegró és Görögország legjobbjaival szemben.

A Vodafone-kupa mindig is különleges szerepet tölt be a válogatott és szövetségünk életében – mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. – Kapitányságom tizenhat évének tapasztalata alapján kijelenthetem: a nyári torna valóban a fénypontnak számít, amely persze mindig a nagy versenyre történő felkészülés főpróbája, ám mégis több, mint tesztmérkőzések sorozata. Fontos volt és most is az, hogy a válogatott kiszolgálja a közönséget, hogy a szurkolóink élőben is átélhessék a siker örömét, ne csupán a televíziók előtt ülve. Úgy gondolom, rendre sikerült elérni ezt a célt, nyilván ez is közrejátszott abban, hogy a Vodafone továbbra is a magyar vízilabda és a kupa mellett áll.

Kapitányi minőségében most debütál a Vodafone-kupán Benedek Tibor, aki minden eddiginél fontosabb mérkőzéseknek tartja a péntek-szombat-vasárnapi összecsapásokat.

A felkészülési időszakban nagyon jó ritmusban követték egymást az edzéssel, illetve a mérkőzésekkel töltött hetek – vélekedett a játékosként három olimpiai aranyérmet szerzett szövetségi kapitány. – A Világligában és a lamiai tornán játszott meccsek – és az ezüstérmek – megfelelő visszajelzéssel szolgáltak arról, mit sikerült már megvalósítanunk, és min kell még dolgoznunk. A Vodafone-kupát megelőző két hétben rengeteget csiszoltuk a csapat játékát, és számomra kézzel fogható volt a fejlődés, miközben kialakult a világbajnoki csapat is. Ugyanakkor tudom, csak élesben derülhet ki, hogy valóban működik-e minden – a Vodafone-kupa kiváló alkalom, hogy bebizonyíthassuk: készen állunk a világbajnokságra, ahol szeretnénk kimagaslóan szerepelni.”

A Vodafone-kupa azért is szolgálja a válogatott utolsó finomhangolását, mert a három nap három különböző stílusú riválissal találkozik együttesünk. Első nap a németekkel mérkőzünk, majd a montenegróiak következnek, akik ellen a Világliga cseljabinszki szuperdöntőjében döntetlent játszottunk, aztán ötméteresekkel győztünk, Lamiában pedig sikerült egyértelmű sikert aratni ellenük. Vasárnap a görögök lesznek soron, akiktől vereséget szenvedett együttesünk két hete, ugyanakkor Benedek Tibor amondó, mindenképp vissza kell vágni nekik, hogy a világbajnokságon már nálunk legyen a pszichés előny, ha esetleg összecsapunk az egyenes kieséses szakaszban.

A Vodafone kupára jegyek elővételben online, az ibusz.hu-n, az IBUSZ valamennyi irodájában, valamint a Vodafone következő üzleteiben kaphatók:

Mammut Budapest 1024 Lövőház u. 2-6.
Allee Budapest 1117 Október 23. utca u. 8-10
Duna Pláza Budapest 1138 Váci út. 178.
West End Budapest 1062 Váci út. 1-3.
Smart Store Budapest 1052 Deák Ferenc u. 19.
Europark Budapest 1191 Üllői u. 201.
Aréna Pláza Budapest 1087 Kerepesi u. 9.
Köki Terminál Budapest 1191 Vak Bottyán u. 75 A-C
Millenium City Center Budapest 1096 Lechner Ödön u. 6.

Belépőjegy árak:

Napi jegyek (mindkét mérkőzésre): 3.000.-
Bérlet (az összes mérkőzésre): 7.500.-
Gyermek- és diákjegy: 2001 után születetteknek ingyenes (tehát 12 éves korig).

A 2013-as Vodafone Kupa programja:

Július 12., péntek:
17 óra Montenegró-Görögország
19 óra Magyarország-Németország

Július 13., szombat:
17 óra Görögország-Németország
19 óra Magyarország-Montenegró

Július 14., vasárnap:
10 óra Montenegró-Németország
12 óra Magyarország-Görögország
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Sajtóközlemények
vodafone kupa
vodafone kupa 2013