cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Utánpótlás

Vincze Balázs: "Jó ez a csapat!"

2013. június 13. 9:39

Napi két edzés szerepel az Universiadéra készülő magyar válogatott programjában.

Gőzerővel készül az Universiadéra a magyar válogatott. Nem meglepő, ugyanis az egyetemi sportolók számára szervezett eseményt július 5-én rendezik az oroszországi Kazanyban. Vincze Balázs csapata először Grúziával méri össze az erejét, később majd Kanada, Ausztrália, Japán és a házigazda Oroszország lesz a mieink ellenfele.

Vincze Balázs, Fotó: MTI

Vincze Balázs, Fotó: MTI

Június 3-án, 14 fővel kezdtük el a felkészülést, két edzést tartunk naponta. Az első héten erőt gyűjtöttünk, de most már a taktikai elemeket is gyakoroljuk. Persze ugyanúgy zajlik mellette a kemény fizikai felkészítés is. Négy hét áll a rendelkezésünkre összességében, jobban össze kell sűríteni a programot, ennek megfelelően beosztani a technikai és a taktikai felkészítést is" - mondta Vincze Balázs arról, hol is tart most a csapat.

Természetesen nincs felkészülés edzőmérkőzések nélkül, nincs ez másképp az Universiade-együttes esetében sem:
Kedden és szerdán is játszani fogunk a szerb Universiade-válogatottal Szegeden, a szerdai az hivatalos mérkőzés lesz. Június végén pedig érkezik az amerikai csapat, velük is megmérkőzünk."

A keretet majd csak a jövő heti tesztmérkőzéseket követően véglegesíti a szakmai stáb. A felnőtt válogatottból várhatóan még egy-két játékos érkezik csapathoz, így végül 16 főből lehet majd kiválasztani a végső 13 embert.

Azt ilyenkor még nehéz megmondani, hogy ki milyen összeállításban érkezik majd az Universidaéra. A mi csapatunkon tíz nap után az látszik, hogy ez egy jó anyag, jó lesz az együttes" - így Vincze.

A csapat június másodikán utazik el a tornának otthont adó Kazany városába.
kazan2013.ru

kazan2013.ru

 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Utánpótlás
vincze balázs
universiade
egyetemi
kazany