cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: egyenlített az UVSE, harmadik csata dönt a bronzról

2023. május 16. 21:25

Benczur Márton csapata jó kezdéssel, majd 0-5-s harmadik negyed után remek hajrával 12-9-re legyőzte az FTC-t a bronzéremért zajló párharc második felvonásán, így a szombati harmadik összecsapás dönt majd az érem sorsáról.

A százszázalékos alapszakaszbéli mutató, az elveszített elődöntő, majd a csalódott csapatok első bronzcsatája után nagyon szerette volna lezárni saját szezonját az FTC - viszont szembe találta magát egy roppant motivált, éhes UVSE-vel, amely az első negyedben úgy tűnt, azonnal porrá zúzza ellenfele keddi reményeit.
 
Avagy közel sem ott folytatták a felek, ahol a Népligetben abbahagyták. Ott a Fradi 6-2-es második félidővel nyerte meg a meccset - ezúttal Benczur Márton csapata volt fölényben, méghozzá nem kicsiben: 6-1-es első negyeddel kezdett! Hajdú Kata duplája adta az alapot, betalált még Peresztegi-Nagy Kinga, Baksa Vanda és Irmes Rozália is. A 7. perc közepén Farkas Tamara törte meg a vendégek gólcsendjét, de jól mutatta az UVSE akaratát, hogy még a negyedben, kockáztatva is gólt szerzett Szücs Gabriella révén.
 
A második negyedben már kiegyenlített volt a csata, Gerendás György mérgelődött, de bármit próbált, nem csökkent a különbség... Ki kell emelni Magyari Aldát, a házigazda klassziskapusát, aki nem akármilyen tartás adott csapatának. A 8-3-as részeredmény a szünetben nem arra utalt, hogy lesznek még izgalmak.
 
Pedig lettek...
 
KA1_0930.JPG Lettek, mert az FTC ezúttal is fordulás után pörgött be, Dömsödi Dalma centerben villogott, hozta a fórokat, és jöttek a gólok is. 1, 2, 3, 4, 5 - hihetetlen, de alig több mint hat perc után 8-8 állt a Hajós tábláján! Kuna Szonja, Leimeter Dóra lótt gólt, majd Gurisatti Gréta duplázott, aztán pedig Máté Zsuzsanna volt pontos. Új meccs kezdődött, legalábbis az eredmény alapján - merthogy lélektanilag egyértelműen a Fradi volt fölényben.
 
A zöld reteszt sehogy sem tudta feltörni az UVSE, így a záró etapra egállal mentek a csapatok.
 
Ebben rögvest az első percben a negyedik találatát jegyző Hajdú Kata vetett véget a hazai gólcsendnek, majd Peresztegi-Nagy harcolt ki büntetőt. Miután ezt Tiba Panna belőtte, hamar ellépett kettővel az UVSE, ergo az FTC-nek ismét zárkóznia kellett volna. Ehelyett Faragó Kamilla jegyzett gólt, így hat perccel a vége előtt 11-8 állt a táblán.
 
Leimeter szépített, majd több kihagyott lehetőség után büntetőt harcolt ki csapatának, de Farkas Tamara lövését védte Magyari. Ezt Szücs Gabriella megkoronázta átellenben, így eldőlt a parti, az UVSE megnyerte a felettébb fordulatos mérkőzést.
 
A mindent eldöntő harmadik ütközetet szombaton rendezik a Népligetben.
 
KA1_0952.JPG E.ON Női OB I
 
A 3. helyért, 2. mérkőzés
 
UVSE - FTC-Telekom 12-9 (6-1, 2-2, 0-5, 4-1)
Gólszerzők: Hajdú 4, Szücs 2, Baksa 2, Peresztegi-Nagy, Faragó, Tiba, Irmes, ill. Gurisatti 3, Leimeter 2, Máté, Farkas T., Kuna, Tóth-Csabai
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

Vízilabda hírek
női bajnokság