cover image
Egyéb

Varga Zsolt: „A szívünkkel nyertük meg”

2023. május 16. 21:22

Nem akármilyen csatát hozott az E.ON férfi Ob I-es bajnoki döntő első mérkőzése: az FTC-Telekom végül 8-7-re győzött a Genesys-OSC ellen – s most nézzük

Varga Zsolt, az FTC edzője
„Talán mindhárom eredmény benne volt ebben a mérkőzésben, de úgy gondolom, hogy ezt a meccset az összes belerakott munkán túl a szívünkkel nyertük meg. Nagyon megnehezítette az OSC a dolgunkat, ezúttal is gratulálok nekik. Viszont gratulálok a játékosaimnak is, hiszen mindent beletettek ebbe a meccsbe, hatalmas szívvel játszottak.”

Varga Dániel, az OSC edzője
„Tudatosan és nagyon nagy szívvel készültünk erre a mérkőzésre. Szerintem ezen a meccsen mindkét csapat rohant néha előre, néha hátra, néha a másik csapat után. Ez ilyen ’mindent bele’ mérkőzés volt mind a két együttes részéről. A hullámzását az adta, hogy mindkét csapatban szuper játékosok vannak, így éppen aki dominált közülük, annak a csapata abban a pillanatban át is vette a vezetést. Én egy folyamatos üldözésnek láttam ezt az egész meccset.”

Vogel Soma, az FTC kapusa
„A Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen is már erre a meccsre készültünk, éspedig próbáltuk a védekezést pontosítani. Az volt a fő ezen a mérkőzésen, hogy a védekezés legyen nagyon stabil. Úgy akarok csütörtökön a vízbe ugrani, mintha az az első meccs lenne. Valószínűleg az OSC kettőzött erővel fog nekünk esni, így még komolyabban kell figyelnünk a védekezésre.”

Burián Gergő, az OSC játékosa
„Először is gratulálok a Fradinak, jól lemenedezselték a mérkőzést. Az első két negyedben szerintem uraltuk a meccset, domináltunk, és ebbe kicsit belefáradtunk – mert végig nagyon komoly tempót diktált a Fradi. Kicsit tompák voltunk előnyben, hoztunk rossz döntéseket, viszont kaptunk szerencsétlen gólokat is, például az utolsó is ilyen volt. Örülhettünk volna az iksznek, hiszen a végén mi egyenlítettünk – mégis, ez a meccs is mutatja a csapat erejét, hiszen akadtak olyan mérkőzésen, amikor összeomlottunk – most nem, és az elmúlt két hónapban megmutattuk, hogy nagyon jó csapattá ért össze az OSC. Igenis van esélyünk, keresnivalónk a Fradi ellen, még ha papíron sokkal esélyesebbek is. Sajnálom a mait, tényleg a szerencsén is múlott, de a jobb csapatnak van szerencséje – valószínűleg többet kell tennünk fizikálisan is, több egy az egy elleni párharcot nyerni. Bánkódni nincs időnk, regenerálódnunk kell, és ugyanúgy van esélyünk bajnokságot nyerni.”

Vízilabda hírek