cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: az FTC került közelebb a bronzéremhez

2023. május 13. 21:10

Gerendás György csapata remek második félidővel 9-7-re legyőzte az UVSE-t, így egy lépésre került a harmadik hely megszerzéséhez. Folytatás a felek között kedden este a Hajósban.

Tekintettel arra, hogy mind az FTC, mind az UVSE a finálét célozta meg, talán mondhattuk, hogy két csalódott csapat csapott össze szombaton este a Népligetben, a bronzmeccs első felvonásán. Ez a csalódottság persze a medencében arra az egy órára talán már kevésbé játszott szerepet - így az Euro Kupa döntője után újfent esély volt arra, hogy parázs meccset, meccseket vívjanak a felek.
 
Az első összecsapást voltaképpen ketté lehetett bontani: az első részében elsősorban Benczur Márton együttese dominált, jól védekezve, Magyari Alda jó teljesítményével, és öt lőtt góllal kettővel vezettek a vendégek.
 
A második félidőben azonban fordított az FTC: Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra állt elsőssorban csapat élére, és persze kellett ehhez az is, hogy hátul összeállt a fal, Neszmély Boglárka is elkapta a ritmust. A 6-2-es második félidei eredmény önmagáért beszél, avagy az FTC 9-7-tel szerzett vezetést az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. Folytatás kedden 20:15-től a Hajósban.
 
A 7. helyért zajló párharcban a III Kerületi TVE otthonában diadalmaskodó Győr került előnybe.
 
E.ON Női OB I
 
A 3. helyért, 1. mérkőzés
 
FTC-Telekom - UVSE 9-7 (1-2, 2-3, 4-2, 2-0)
Gólszerzők: Gurisatti 3, Leimeter 3, Máté, Pőcze, Kuna, ill. Baksa 3, Faragó 2, Rybanska, Peresztegi-Nagy
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, az FTC javára
 
A 7. helyért, 1. mérkőzés
 
III. Kerületi TVE - UNI-Győr GYVSE 11-13 (4-2, 1-3, 4-6, 2-2)
Gólszerzők: Brezovszki 4, Kudella 3, Gyöngyössy 2, Hajdú, Koltay, ill. Huszti D. 4, Kurucz 4, Huszti V. 2, Gálicz 2, Török
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, az Győr javára

Vízilabda hírek