cover image
Egyéb

BL, 13. forduló: készülés a bajnoki döntőre

2023. május 11. 22:41

Miután tétje gyakorlatilag már nincs a két hátralévő BL-mérkőzésnek (a Fradi aligha lehet jobb vagy rosszabb harmadiknál, míg az OSC-nek nincs esélye továbblépni), mindkét magyar gárda bevallottan a jövő heti bajnoki döntőkre élezi magát péntek este.

Éppenséggel minőségibb „edzőpartnereket” elképzelni sem lehet a hangolódáshoz, elvégre a két honi finalista a BL-csoport első két helyezettjével meccsel: az FTC-Telekom a nyolcast gyakorlatilag megnyerő Bresciával találkozik, míg a Genesys-OSC a szerb szupergárdát, a tavalyi BL-döntős Novi Beogradot fogadja.

Amúgy a BL idei csoportkörének erejét elég komolyan demonstrálja, hogy a 16 csapatból a Radnicki kivételével az összes gárda a saját hazája bajnoki fináléjában is érdekelt mostanság. Azaz a két magyar gárdán kívül a két olasz, a két spanyol, a két görög, a két horvát és a két német együttes is egymás ellen dönt majd az aranyéremről, a „szinglik” pedig (Marseille, Dinamo), alighanem megvédik elsőségüket, akárcsak a Novi Beograd.

Utóbbi a Nyéki-uszodába érkezik, igazából tétnélküli meccsre, elvégre a Brescia ötpontos előnyét aligha hozhatja be a Gocic-gárda, és attól sem kell túlzottan tartania, hogy a Fradi befogja. Ugyanakkor az OSC feljövőben van, ez legutóbb Berlinben, majd itthon a frissen Euro Kupát nyert Vasas elleni elődöntőben is kiderült, azaz kíváncsian várjuk, sikerül-e a visszavágás a tavaly novemberi, rém randa belgrádi vereségért.

Ezzel szemben a Fradinak lenne mit feledtetnie, elvégre két és fél hete a gárdához nem igazán méltó játékkal szenvedett kapott igen csúnya verést Marseille-ben – a Brescia ellen is lenne miért törleszteni, elvégre a második körben sima 8-4 lett a vége Olaszországban. Plusz minden jel szerint a címvédő Recco vár majd a zöldekre a BL-negyeddöntőben, márpedig arra a kőkemény csatára a Brescia elleni meccs a legjobb felkészítő.

Bajnokok Ligája, 13. forduló

B-csoport (péntek)

19.30 Spandau 04 Berlin (német) v Astralpool Sabadell (spanyol)
19.30 Genesys OSC Budapest v Novi Beograd (szerb)
20.00 CN Marseille (francia) v Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)
20.00 FTC-Telekom Budapest v AN Brescia (olasz)
Az állás:
1. Brescia 31, 2. Novi Beograd 26, 3. Ferencváros 22, 4. Jug 16, 5. Spandau 11, 6. Sabadell 10, 7. Marseille 10, 8. OSC 10

A-csoport (szombat)
13.00 Zodiac CNA Barceloneta (spanyol) v NC Vouliagmeni (görög)
18.30 Olympiacos Piraeus (görög) v Dinamo Tbilisi (grúz)
19.00 Waspo 98 Hannover (német) v Radnicki Kragujevac (szerb)
20.00 Pro Recco (olasz) v Jadran Split (horvát)
Standings: 1. Barceloneta 33, 2. Recco 30, 3. Olympiacos 28, 4. Vouliagmeni 17, 5. Jadran 14, 6. Radnicki 9, 7. Dinamo 6, 8. Hannover 3



Vízilabda hírek