Egyéb

Brazília helyett Argentína a vb-csoportunkban

2023. május 7. 9:56

Változott a fukuokai világbajnokság csoportbeosztása: Brazília a férfiak és a nők között is lemondta a szereplést, ez pedig bennünket is érint, hiszen a férfiaknál ők a mi csoportunkban szerepeltek volna. Helyettük Argentína érkezik.

Pénzhiányra hivatkozva a brazil szövetség bejelentette, hogy visszalépteti csapatait a fukuokai világbajnokságról. Lépésüket azzal indokolták, hogy a vb-fellépés nem is szerepelt a terveikben, mert túl drága, ehelyett a forrásokat a Pánamerikai Játékok-felkészülésre összpontosítják, hogy ott harcolják ki az olimpiai részvételt.

Ez annyiban persze érthetetlen, hogy miért nem a vb-sorsolás előtt értesítették erről a World Aquatics-ot, a szabályok értelmében ugyanis a sorsolást követő visszalépés már pénzbüntetést von maga után... De ez legyen az ő bajuk – minket az érdekelt elsősorban, hogy a férfiaknál ki váltja a brazilokat, elvégre ők a mi csoportunkban szerepelnek.

Nos, a WA most bejelentette, hogy a legutóbbi Pánamerikai Játékokon a brazilok mögött végzett argentinok mindkét válogatottja elfogadta a pótmeghívást Fukuokába, azaz a magyar válogatott velük játszik majd az első héten. Mivel a pólósaik messzi vannak Messiék szintjétől, nálunk továbbra is a horvátok elleni összecsapás szerepel a fókuszban.
Vízilabda hírek