cover image
Egyéb

OB I/B: visszajutott a Debrecen

2023. május 7. 9:54

Befejeződtek a második vonal küzdelmei: az Ob I/B-s bajnokságban már korábban eldőlt, hogy a Debrecen egy év szünet után ismét az élvonalban folytathatja.

A bronzérmes Angyalföldi Sportiskola elleni 12-8-as sikerrel koronázta meg idei teljesítményét a DVSE-Master Good gárdája, amely 26 mérkőzéséből 25-öt megnyerve jutott vissza egy év szünet után az első osztályba.

Az egykori kiváló román válogatott, a londoni olimpiát is megjárt, nagyváradi illetőségű Kádár Kálmán igen ütőképes csapatot formált a debreceniekből, akik egyetlen kisiklástól eltekintve nemigen adtak esélyt riválisaiknak. Egyedül a második helyezett Invictus elleni hazai vereség „csúfítja” a szezonbeli eredménysorukat (az egész egy elsőnegyedes, 1-6-os blackouttal indult). Ezt leszámítva csak győzelmeket szállított a csapat, így ősztől ismét a legjobbak között szerepelhet.

Az idény jelentős részében a pekingi olimpiai bajnok Kis Gábor vezette Invictus szintén magabiztosan „hajózott” az ezüstéremig – a zárónapon a negyedik helyezett Cegléd ellen egy kőkemény meccs megnyerésével búcsúztatták a szezont: 9-10 lett a vége úgy, hogy a ceglédiek már 6-2-re is vezettek. Az pedig hamarosan hivatalossá válik, hogy a gárda vállalja-e a Szentes elleni osztályozót. Ami biztos, hogy az ob I-ből az utolsó helyezett KSI érkezik a második vonalba.
Vízilabda hírek