cover image
Egyéb

Együtt, előre - összeültek a vizes sportágak képviselői

2023. március 20. 15:17

A vizes sportágak vezetői és nemzetközi tisztségviselői a Magyar Úszó Szövetség székházában ültek össze, hogy még inkább összehangolják a tevékenységüket. A World Aquatics (korábban FINA) és a LEN vezetőségében helyet foglaló magyar képviselők 2019 után találkoztak ismét - immár új összetételben, viszont egy minden korábbinál szorosabb együttműködés ígéretével.

A világon és Európában is meghatározó szerepe van Magyarországnak a vizes sportágakban - mi sem mutatja ezt jobban, hogy csaknem 20 magyart találunk a nemzetközi szervezetek (WA és LEN) legfontosabb bizottságaiban. A hétfői megbeszélésen a házigazda Wladár Sándor MÚSZ- és Madaras Norbert MVLSZ-elnök mellett Gergely István, Kemény Dénes, Hosnyánszky Norbert (sportolói bizottság), Drávucz Rita (női VL), Török Enikő, Becsky András, Szántó Dávid, Szájer Péter, Kovácshegyi Ferenc, Birkás Szabolcs, Fodor Szabolcs (nyíltvíz) és Szabó Árpád (szinkronúszás) vett részt.
 
Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke és a LEN Büro új magyar tagja a találkozót követően rendkívül pozitívan értékelte a történteket. „Természetesen minden sportágnak vannak céljai és érdekei, mégis úgy gondolom, összehangolt munkával, közös fellépéssel jóval többet érhetünk el, mint eddig bármikor. Tíz kint eltöltött év tapasztalata mondatja velem: nem véletlen, hogy az olaszok annyira eredményesek a sportdiplomáciában - elképesztő hatékonysággal érvényesítik az érdekeiket, mert igen olajozott az együttműködés a tisztviselők között. Nekünk, magyaroknak is van most súlyunk, olyan pozíciókat töltünk be, amelyek komoly lehetőségeket kínálnak. Épp ezért volt hasznos a mai esemény, mert úgy érzem, végre elindult valami, amiből elsősorban a játékosok, illetve a többi sportág versenyzői profitálhatnak hosszútávon."
 
muszmvlszkozos12.jpg A sportágak képviselői tájékoztatót adtak az egyes diszciplinák fontos eseményeiről - a bizottságokban történt személyi változásokról, a szabálymódosításokról - vízilabdában volt miről előadást tartani... -, illetve az egyes versenyekről, tornákról. A megbeszélés kifejezetten pozitív légkörben zajlott, az összes képviselő teljes képet adott a jelenlévőknek az adott sportág aktuális helyzetéről, nehézségeiről, jövőbeli reményeiről. Mindez minden korábbinál szorosabb együttműködést ígér, hiszen a résztvevők egyetértettek: minél többet tudnak egymásról a testvérsportágak, annál többet tudnak segíteni egymásnak.
 
 
Vízilabda hírek