cover image
Egyéb

Telt házas válogatott meccs a gödöllői uszodában

2023. március 7. 9:53

A magyar U18-as és az Ázsia Játékokra készülő dél-koreai felnőttválogatott hivatalos mérkőzése jelentette a sporttörténeti eseményt a Gödöllő Városi és Térségi Uszodában. Telt ház, kiváló hangulat és egy szép kezdet a mérleg, na meg kétgólos magyar győzelem.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem által üzemeltetett Gödöllő Városi és Térségi Uszoda rövid idő alatt igazi zsongó méhkassá alakult, mármint ami a vízilabdaélet illeti. Alig másfél év alatt több száz fős utánpótlásbázis alakult ki a MATE-GEAC égisze alatt, a város és a környék fiú és leány növendékei megtöltik a gyönyörű létesítményt, de egyetemi és felnőttcsapata is van már a klubnak.

Most egy újabb mérföldkövet jegyezhetett fel a város és a létesítmény, válogatott mérkőzést rendeztek az uszodában.

„Az uszoda 2021 végi megnyitása után a következő évben jeleztem a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy a gyönyörű 50 méteres uszodánk a dupla lelátóval tökéletesen alkalmas nemzetközi mérkőzések rendezésére, amivel tovább lehet motiválni a lakosságot, a saját fiataljainkat és a környék sportszerető közönségét is" - mondta dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnokunk, a MATE-GEAC férfi szakosztályának vezetője. - Most volt itt rá az első alkalom, hogy ez megvalósuljon. Dél-Korea válogatottja Európában készül, Magyarországot választották az edzőtáborra, három hetet töltöttek itt, Tatabánya és Cegléd után a harmadik hetet nálunk, Gödöllőn. Sikerült megszervezni, hogy a magyar U18-as korosztályos válogatott is itt gyakoroljon, és így a két csapat megmérkőzzön. Örülök, hogy ezzel a hivatalos mérkőzéssel is segítettük a két csapat felkészülését, illetve összetartását."
DSCF9175_kicsi.jpg
Nem is akármilyen meccs volt a hétfői, hiszen megtelt a valóban impozáns uszoda.

„Telt házas, igazi sportünnep volt, már elővételben elkelt több száz jegy, végül 600 néző előtt játszhattak a csapatok. Nagyon büszke vagyok, hogy sikerült megszerveznem a mérkőzést, köszönet a MATE vezetésének, a MATE-GEAC-nak, az uszoda munkatársainak, a vízilabda szövetségnek, igazi csapatmunka volt, mindenki rugalmas partnerként vett részt a szervezőmunkában. Örülök, hogy Gór-Nagy Miklós, az MVLSZ sportszakmai vezetője is velünk volt az este során. A közönség nagyon hálás volt, a vízilabdás fiaink boldogok voltak, és a végén még a magyar válogatott is győzött. A kezdeti megilletődöttség után szép lassan ritmust váltottak és végül 12-10-re győztek a már két hete együtt készülő dél-koreai csapat ellen. Mindenki szerepet kapott a magyar csapatban, született egy-két bombagól is, mindkét oldalon, teljes volt a sportélmény" - tette hozzá dr. Kiss Gergely.

DSCF9182.jpg Válogatott felkészülési mérkőzés, Gödöllő:

Magyarország U18-Dél-Korea 12-10 (1-2, 4-2, 3-2, 4-4)
A magyar gólszerzők:
Szűcs 2, Vörös 2, Peőcz 2, Simon 2, Báthory 2, Mihov, Niklász

Magyarország U18-as válogatottjának kerete a mérkőzésre:

Gyovai János, Balla Dominik - kapusok

Mihov Attila, Báthory Balázs, Tasi Dominik, Molnár Manó, Szűcs Lajos, Gidófalvy Elemér, Niklász Ádám, Vörös Tamás, Peőcz Ádám, Simon Donát, Egressy Mátyás, Szabó Gergő - mezőnyjátékosok

Vízilabda hírek