cover image
Egyéb

Női BL: gyerünk, Újváros! Női EK: előre a magyar döntőért!

2023. február 24. 20:00

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második meccsén a Dunaújváros az idegenbeli bravúrnak hála négygólos előnyről indul a spanyol Mediterrani ellen. Az Euro Kupa elődöntőjének első felvonásán az Eger az UVSE-t fogadja, míg az FTC az olasz Padova otthonában ugrik medencébe.

 „Azt próbáltam hangsúlyozni a lányoknak, hogy bár valóban csodálatosan játszottak, de a párharc még közel sem lefutott, nem szabad semmit sem változtatni, ugyanazzal az attitűddel kell mindent folytatni. Be kell valljuk, még vagyunk annyira sérülékenyek, hogy ha kibillenünk a saját egyensúlyunkból, akkor hosszabb időbe telik, amíg talpra állunk, ez pedig jelentős mennyiségű gólokban tud megmutatkozni. A legfontosabb, hogy nem fordulhat el a változtatás, nem játszhatunk majd a hazai meccsen sem bunkervízilabdát, nem ülhetünk rá a négy gólra a meccs végét várva."
 
Mihók Attila szavai árulkodóak, avagy a Dunaújváros 13-9-ről indul ugyan a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, de nagyon észnél kell lennie, hogy ne legyen visszavágás. Az elődöntőbe jutás hatalmas tett volna a fiatal, átalakult csapattól, senki sem várta ezt előzetesen, ám az újvárosiak úgy vannak vele, ha már eljutottak eddig, akkor nem szeretnének elbukni. Még akkor sem, ha az emlékezetes spanyolországi mérkőzés óta kisebb hullámvölgybe került a csapat, hiszen pontokat veszített a Szentes ellen, és elveszítette az Eger elleni rangadót - mi sem bizonyítja jobban a szakvezető szavait, azaz valóban törékeny még az amúgy sokra hivatott társaság.
 
A Fabó Éva Sportuszodában teltházas meccsre, avagy nagy hangulatra számíthatnak a csapatok, 17 órától hangosan szól majd az „Újváros, Újváros!" rigmus, ami sokat segíthet majd Garda Krisztináéknak.
 
A BL-negyeddöntők közül szintén előnnyel indulhat otthon csatába Keszthelyi Rita csapata, a spanyol Mataro, az olasz Orizzonte, míg a spanyol Sabadell ötgólos előnnyel utazott Rómába.
 
Minden BL-mérkőzést lehet követni a LEN TV-n élő streamen, az eredményeket pedig itt lehet folyamatosan böngészni.   
 
Az Euro Kupában már az elődöntők következnek - ami biztos: egy magyar együttes biztosan ott lesz a fináléban, hiszen az Eger és az UVSE egymás ellen csatázik. Mindkét csapat jó formában várja a kétfelvonásos ütközetet, így sem Sike József, sem Benczur Márton nem beszélt esélyekről, egyetértenek abban, hogy a párharcban minden megtörténhet. Persze mindketten bíznak a saját játékosaikban...
 
A hevesiek így többek között a Dunaújváros elleni hétközi bajnokin egészen elképesztő teljesítményt nyújtó centerükben, a 2022-es év játékosában, Parkes Rebeccában, és persze Szilágyi Dorottyában, valamint a többiekben, akik igazolták, képesek felnőni a legnagyobb feladatokhoz is.
 
Az UVSE is hétről hétre igazolja, hogy mekkora potenciál rejlik a csapatban, különösen azóta, hogy Faragó Kamilla visszatérésével ott van a vízben egy viszonylag rutinosnak számító, gólszerzésben is tetten érhető vezér - nem véletlen említette több szakember is, hogy komoly szinte kell számolni a társasággal.
 
Az FTC-ről mondani sem kellett ugye, igazolta ezt a Magyar Kupa megnyerése, igazolja ezt a százszázalékos bajnoki mérleg is. A csapat jó hangulatban utazott Padovába, ahol Vályi Vanda csapatához már az első meccsen a győzelemért ugrik medencébe - a hangulatot tetézte, hogy a lányok megünnepelték edzőjüket, a csütörtöki születésnapos Gerendás Györgyöt. Hogy a mester milyen ajándékot kért játékosaitól, nem nehéz kitalálni...
 
Az EK-meccseket a LEN ezen oldalán lehet nyomon követni; míg a szokásos élő eredménykövetés és a teljes program ezen a felületen megy majd. Az Eger-UVSE csatát az M4 Sport+ élőben közvetíti! 
 
Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzések
Szombat
 
Assolim CN Mataro (spanyol, Keszthelyi) - Olympiacos Piraeus (görög), Mataro, 12:45 - az első mérkőzésen: 11-9
 
Dunaújvárosi Főiskola - CE Mediterrani (spanyol), Dunaújváros, 17:00 - az első mérkőzésen: 13-9
 
Ekipe Orizzonte (olasz) - NC Glyfada (görög), Catania, 17:00 - az első mérkőzésen: 14-13
 
SIS Roma (olasz) - Astralpool Sabadell (spanyol), Róma, 20:00- az első mérkőzésen: 10-15
 
Női Euro Kupa, elődöntő, 1. mérkőzések
Szombat
 
Plebiscito Padova (olasz, Vályi) - FTC-Telekom, Padova, 18:00
Tigra-ZF-Eger - UVSE, Eger, 20:30 - tv: M4 Sport+
 

Vízilabda hírek
női BL
női euro kupa