cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: nagy izgalmak a Szőnyi úton és Kaposváron

2023. február 22. 22:15

Teljes fordulót rendeztek a férfibajnokságban. A címvédő Ferencváros nagyon simán győzött a Kőér utcában, az OSC a kezdeti szoros küzdelem után szintén könnyen behúzta az UVSE elleni bajnokit, a nagy fordulatokat a Kaposvár-Pécs és a BVSC-Szolnok meccs hozta.

A játéknapot az Eger szentesi vendégjátéka nyitotta. Tóth Kálmán csapata jó formában van, ezt most is igazolta. S az, hogy a mindig nehéz „terepen", a szentesi uszodában is könnyedén nyert, jelzésértékű, nagy stabilitásra vall. A 4-0-s első negyed után a félidőben 8-2-re mentek Baksa Benedekék, és nem is engedték ki a kezükből a győzelmet.

A Miskolc majdnem „megégett" a KSI ellen ősszel a Komjádiban, most nem akart, ezt egy 5-1-es első negyeddel nyomatékosította. A vendégek tartalékosan álltak fel, hiányzott többek között Nagy Ákos és Szépfalvi Gergely is, a vége így hétgólos hazai siker, Várkonyi Ádám 4 gólt szerzett.

A Vasas kétszer annyi gólt lőtt, mint a Szeged, a Tiszavirág uszodában már az első negyedben elléptek a vendégek, a 14-7-es siker meggyőző volt.

Még ennél is könnyedébben hozta a soros bajnokiját a címvédő Ferencváros. Bár a Kőér utcában a Honvéd kemény ellenfél, a medence sajátossága is meghatározza a meccset - ezúttal nem (sem) ijedt meg egy másodpercre sem az FTC, erőt demonstráló, tízgólos győzelmet aratott, és egy híján 20 gólig jutott. Stylianos Argyropoulos 5, Jansik Szilárd 4 gólt szerzett.

Testvére, Dávid nyerőembernek bizonyult a Szőnyi úton. A Szolnok a BVSC elleni rangadón ugrott vízbe, ősszel ugyanúgy egy góllal nyert a Dózsa, mint most. Roppant változatos, egyúttal szoros meccset játszott a két csapat, mindkettő megérdemelte volna a győzelmet és a pontokat is. A találkozó során kétgólos hátrányból jött vissza a BVSC és a Szolnok is, a kapusok is olykor bravúrokat mutattak be (Bányai Márk ötméterest is védett), de mindketten (Gyapjas Viktor a hazai oldalon) sajnálhattak is egy-egy könnyedén bekapott gólt.

A meccs egyik érdekessége, hogy 2,2 másodperc alatt két gól is született: a harmadik negyed végén Szeghalmi Zsombor lőtt a kapuba, de a középkezdés után Tátrai Dávid a félpályáról még megpróbálta a lövést - jól tette, 9-9-cel jöhetett az utolsó negyed. Nagy csata folyt a vízben, úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a felek, de Jansik Dávid 3 és fél másodperccel a vége előtt a kapuba lőtt, újabb hazai bravúros gólra és a végén a szabaddobás elvégzésére sem volt már idő.

A Kaposvár és a Pécs hamisítatlan szomszédvári rangadót vívott, amelyen sokáig a Pécs tartott előrébb. Eleinte egy-két góllal vezettek Török Viktorék, de a harmadik negyed második percében már 11-6-ra, öt góllal elléptek. Innen állt fel a Kaposvár, a negyedik negyed 3. percében már 12-12 állt az eredményjelzőn.

Horváth Ákos három és fél perccel a vége előtt a vezetést is megszerezte a hazaiaknak, amit Gaszt Roland kiegyenlített, de volt még idő egy utolsó akcióra, amit Szatmári Kristóf fejezett be az utolsó másodpercben - így nyert a Kaposvár.

E.ON Férfi OB I., 16. forduló:

MetalCom-Szentes-Tigra-ZF-Eger 7-13 (0-4, 2-4, 3-3, 2-2)
Gólszerzők
: Hajdú A. 2, Chilkó, Fülöp, Vismeg B., Kürti-Szabó, Gusarov, illetve Baksa B. 4, Krijestorac 3, Lőrincz B. 2, Kovács Gábor, Szalai G., Spitz, Gólya

PannErgy-Miskolci VLC-KSI 15-8 (5-1, 2-4, 3-1, 5-2)
Gólszerzők
: Várkonyi 4, Nagy N. 3, Krasznai 2, Stefanidesz, Tanczer, Molnár G., Smitula, Oltean, Brkic, illetve Petrák 2, Szalai P. 2, Irmes M., Bede, Iriczfalvi, Mihov

Kaposvári VK-PVSK-Mecsek Füszért 14-13 (2-4, 4-5, 3-3, 5-1)
Gólszerzők
: Szatmári 5, Juhász-Szelei 2, Petrovski 2, Langiewicz 2, Pellei F., illetve Gaszt 3, Szabó G. 2, Kolozsi M., Keresztúri, Csorba, Reisz, Pellei K., Lajkó, Vogel Simon, Némethy

BVSC-Zugló-Szolnoki Dózsa 10-11 (2-2, 2-4, 5-3, 1-2)
Gólszerzők
: Mészáros Cs. 2, Gál 2, Tátrai D., Nagy M., Csacsovszky A., Kovács P., Batizi, Mészáros M., illetve Jansik D. 2, Kovács Gergő 2, Szeghalmi 2, Schmölcz, Pető A., Vismeg Zs., Pásztor, Teleki

Zue.hu Szegedi VE-A-Híd VasasPlaket 7-14 (2-5, 1-1, 2-4, 2-4)
Gólszerzők
: Tóth Gy. 3, Kardos A. 2, Boros, Bóbis B., illetve Randjelovic 3, Sedlmayer 2, Sélley Rauscher 2, Zerinváry 2, Bátori, Erdélyi, Konarik, Gábor, Nagajev

EPS-Honvéd-FTC Telekom 9-19 (2-4, 3-3, 1-6, 3-6)
Gólszerzők
: Ekler Zs. 3, Simon H. 2, Kevi, Hessels S., Ekler B., Manhercz Á., illetve Argyropoulos 5, Jansik Sz. 4, Varga Dénes 3, Damonte 2, Nagy Á. 2, Német, Vigvári Vendel, Merkulov

UVSE-Genesys-OSC Újbuda 6-14 (3-2, 0-4, 1-4, 2-4)
Gólszerzők
: Szécsi M. 2, Bencz, Szentesi Á., Besenyei, Hegedűs Z., illetve Vigvári Vince 4, Angyal 3, Salamon 2, Csacsovszky E., Burián, Aranyi, Dala, Szücs D.

Vízilabda hírek