cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: FTC-Eger rangadó a 13. fordulóban - tv: M4 Sport+

2023. február 17. 20:39

Az UVSE Szeged elleni 18-5-ös pénteki győzelmével indult a 13. forduló, amelyben szombaton három mérkőzést rendeznek. Ezek közül kiemelkedik a két Euro Kupa-elődöntős népligeti csatája (14:05), amelyet az M4 Sport+ élőben közvetít.

A 13. fordulóban nyitómeccsét pénteken rendezték: az UVSE 6-1-es negyeddel kezdett a Szeged ellen, és a hatgólos Szegedi Panni vezérletével 18-5-re nyert.
 
Szombaton 14:05-től az FTC a hozzá hasonlóan Euro Kupa-elődöntős Egert fogadja. A felek három meccset vívtak eddig a szezonban, „2-1-re a Fradi vezet", de nem ezért mondta azt Gerendás György, hogy „Ha úgy koncentrálunk, ahogy az eddigi nehéz meccseken, akkor szerintem nem lesz gond." Avagy a zöld-fehérek jó formában pólóznak, a bajnokságban hibátlan a mérlegük, egyre inkább összeszoknak a játékosok.
 
Persze igaz ez az Egerre is, amelynek szakvezetője, Sike József amondó, nem nyomasztja őket a szombati parti, különösebb izgalmak nélkül készülnek, mert „Természetesen szeretnénk kiegyenlíteni a Fradi elleni mérlegünket, ugyanakkor az igazán fontos ütközetek majd a végjátékban várnak ránk."
 
Ha ezekből indulunk ki, nem feltétlen lesz feszült a mérkőzés, és mindkét oldalon azt játszhatják, amit tudnak - így pedig egészen jó meccs alakulhat ki a két kiváló csapat között.
 
A BL-negyeddöntős Dunaújváros a Szentest, a Tatabánya a BVSC-t fogadja, míg a Győr-III. Kerületi TVE összecsapást február 24-én rendezik.  
 
E.ON Női OB I
13. forduló
 
UVSE - Szegedi NVE 18-5 (6-1, 4-2, 2-2, 6-0)
Gólszerzők: Szegedi 6, Varró 3, Peresztegi-Nagy 2, Lendvay 2, Szücs, Baksa, Faragó, Irmes, Klemm, ill. Ráski 2, Lendvai 2, Kenéz
 
Szombat
Dunaújvárosi FVE - Valdor-Szentes, Dunaújváros, 11:00
FTC-Telekom - Tigra-ZF-Eger, Népliget, 14:05 - tv: M4 Sport+
Tatabánya Women Water Polo - BVSC-Zugló, Tatabánya, 17:00
 
Február 24.
UNI-Győr GYVSE - III. Kerületi TVE, Győr, 12:00
 
A bajnokság állása: itt

Vízilabda hírek
női bajnokság