cover image
Egyéb

BL: na még egy Fradi–OSC

2023. február 16. 22:51

A változatosság kedvéért két hónapon belül negyedszer csap össze az FTC-Telekom és a Genesys-OSC. Az első három találkozót egyaránt a Fradi nyerte – legutóbb, a Nyéki-uszodában több mint meggyőzően.

A Bajnokok Ligája „tükrözős” menetrendje miatt a 7. kört követően visszafordul a fordulók sorrendje, azaz a nyolcadikban ugyanazok találkoznak, akik tíz nappal ezelőtt is. Ez magyar viszonylatban egy gyors visszavágót jelent a Fradi és az OSC viszonylatában a szezon első hétvégi fordulójában (és a csoportkör második felében mindig a B-sek kezdik az aktuális kört).

Két hónap alatt ez lesz a két élcsapatunk negyedik találkozója, és a bajnok 3-0-ra vezet eddig: a fantasztikusan izgalmas kupadöntő (16-15), és a relatíve kiélezett bajnoki (9-8) után jött az első BL-párharc, amit a Fradi váratlanul simán húzott be. Zavarbaejtő különbség alakult ki már egy félidő alatt (3-10) a Nyéki úton, és csupán azért nem lett randább a vége, mert az OSC a végén kipörgetett magából egy 5-0-ás finist, így 12-16-tal zárult a meccs.

Ugyanakkor Varga Zsolt, a zöldek edzője épp azt hangsúlyozta, hogy ami történt, megtörtént a negyedik negyed második felében, azaz kiemelten fontos meggátolni a vetélytársat, hogy hasonló dinamizmussal játsszon a Komjádiban a meccs elejétől.

Márpedig az OSC alighanem afféle ’all-in’ hangulatban megy neki a mérkőzésnek, elvégre immár nincs miért óvatoskodniuk, ha még akarnak valamit a nemzetközi porondon. Az első hét körben csupán egy meccset tudtak nyerni, és jelenleg öt pont a hátrányuk a még kvalifikáló Juggal szemben, ráadásul a horvátok otthon azért aligha követik el ugyanazokat a hibákat a Spandau ellen, amelyek miatt majdnem buktak Berlinben. Magyarán az OSC-sek egy újabb vereséggel nagy valószínűséggel nyolc pontnyira kerülnének a nyolcas döntős helytől, ami hat körrel a zárás előtt kevésbé kecsegtető.

Ezzel szemben a Fradi egyre jobban áll – simán benne van a pakliban, hogy akár a csoportelsőségért is harcba szálljon, ha nem lesz több olyan behorpadás, mint ami a Spandau ellen történt (anélkül már most ugyanannyi ponttal vezetnék a tabellát a Bresciával).

Mindenesetre egy újabb érdekes meccs jön pénteken a szokásos dupla testvérharccal (Varga Dénes kontra Varga Dániel, Vigvári Vendel kontra Vigvári Vince) – érdemes lesz megnézni akár a helyszínen, akár az M4 Sporton.

BL, 8. kör – program

B-csoport (péntek)

18.45 FTC-Telekom Budapest v Genesys OSC Budapest
19.00 Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) v Spandau 04 Berlin (német)
19.45 VK Novi Beograd (szerb) v Astralpool Sabadell (spanyol)
20.30 AN Brescia (olasz) v CN Marseille (francia)
Az állás: 1. Brescia 18, 2. Novi Beograd 16, 3. Ferencvaros 15, 4. Jug 11, 5. OSC 6, 6. Spandau 5, 7. Sabadell 4, 8. Marseille 4

A-csoport (szombat)
13.00 Zodiac CNA Barceloneta (spanyol) v Jadran Split (horvát)
18.00 NC Vouliagmeni (görög) v Waspo 98 Hannover (német)
19.30 Pro Recco (olasz) v Dinamo Tbilisi (grúz)
20.30 Radnicki Kragujevac (szerb) v Olympiacos Piraeus (görög)
Az állás: 1. Recco 18, 2. Olympiacos 18, 3. Barceloneta 18, 4. Vouliagmeni 10, 5. Radnicki 8, 6. Jadran 7, 7. Hannover 3, 8. Dinamo 0
Vízilabda hírek