cover image
Egyéb

Euro Kupa: akár mindkét magyar csapat továbbmehet

2023. február 7. 19:34

Merthogy bár a Szolnok vereséget szenvedett a Trieszt ellen a negyeddöntő első mérkőzésén, az egy gól Olaszországban is behozható.

A magyar bajnokságban rendezett rangadók és megerőltető sorozat után ismét a nemzetközi porondé a főszerep négy férfi klubcsapatunk számára is. Az OSC és az FTC egymás ellen játszik szerdán kulcsfontosságú találkozót, míg a hétvégén szintén egymás ellen játszó Szolnok-Vasas páros olasz és szerb riválisával szemben igyekszik továbblépni az Euro Kupa elődöntőjébe.

Kétségtelen, hogy a Vasasnak van könnyebb dolga, elvégre 10-4-re nyerték meg a Sabac elleni első meccset, nehéz elképzelni, hogy az egyébként nem túl jó formában lévő Vasas 7 góllal kikapjon Szerbiában. A „nem túl jó forma" megjegyzés sem feltétlenül helytálló, hiszen az OSC-vel több mint három negyeden keresztül tartotta a lépést Slobodan Nikic csapata, a végén vérzett el, míg Szolnokon ugyancsak a végjáték csúszott ki a kezéből, amihez hozzájárult egy négyperces kiállítás is, no meg a Mezei-Konarik-Mitrovic hármas akkori hiánya.

Nem kérdés, hogy a piros-kékek önbizalmának jót tenne a továbbjutás, vagy inkább az, ha mindez kettős győzelemmel sikerülne.

A Szolnok tehát a Vasas elleni sikerrel hangolt a Trieszt elleni visszavágóra. Az olaszokról tudtuk, hogy kemény riválisnak számítanak, jelenleg a 6. helyen állnak a 14 csapatos olasz bajnokságban, de csak három pontra vannak a legjobb négytől - legutóbb a Romával játszottak 10-10-es döntetlent (előtte a Recco 16-5-re kalapálta őket), korábban a Bresciát szorongatták meg, a BL-csapat „csak" 11-9-re nyert.

Nem a védekezésről szólt az első meccs Szolnokon, 13-12-re nyert a Trieszt egy olyan meccsen, ahol majdnem végig a Dózsa dominált. Ez még bőven behozható hátrány (más kérdés, hogy Olaszországban egy gól nem biztos, hogy egy gól), szoros meccsre számítunk. A szolnokiak egyszer már fordítottak a sorozat korábbi szakaszában, a Honvéd elleni visszavágót mínusz kettőről kezdték, igaz, akkor hazai medencében volt a második mérkőzés.

Mindkét találkozó 20 órakor kezdődik szerdán.

Férfi Euro Kupa, negyeddöntők, visszavágók:

VK Sabac (szerb)-A-Híd VasasPlaket - 20 óra
Az első mérkőzésen: 4-10

Trieste Pallanuoto (olasz)-Szolnoki Dózsa - 20 óra
Az első mérkőzésen: 13-12

CSM Oradea (romániai)-Panionios GSS (görög) - 16 óra
Az első mérkőzésen: 5-10

RN Savona (olasz)-EN Tourcoing (francia) - 19 óra
Az első mérkőzésen: 8-5
Vízilabda hírek