cover image
Egyéb

E.ON OB I: Manhercz-parádéval vezérelt OSC-siker a Vasas ellen

2023. február 1. 19:57

Az újbudaiak nyerték a szerdai játéknap rangadóját. A négy gólt szerző, csapatát fantasztikusan irányító Manhercz Krisztián vezérletével gyűjtötte be a három pontot a Komjádiban a nagyot küzdő, de többet hibázó Vasassal szemben.

A playoff miatt is fontos volt a Vasas és az OSC meccse a Komjádiban, és egyébként is mindig pikáns ez a párosítás. Ehhez képest nem voltak túl sokan a Komjádi-uszodában, szolid felvezetéssel indult a rangadó. Drasko Brguljan nem volt ott a hazaiak keretében és Gábor Lőrinc sem, a másik oldalon továbbra is Hárai Balázs hiányzott a csapatból.

Konarik Ákos akciógóljával szerezte meg a vezetést a Vasas, majd Várnai Kristóf megúszása után védett nagyot Branislav Mitrovic, hogy aztán a kipattanót kapura ejtő Várnai próbálkozását Sava Randjelovic húzza le a gólvonalról - a Vasas kezdett jobban. A harmadik percben Manhercz Krisztián emberelőnyből egyenlített, és Konarik második gólja is létszámfölényben született.

Burián Gergely viszont akcióból, nagyon éles szögből, váratlanul tüzelt (2-2), s majdnem előnnyel vonulhatott a kisszünetre az OSC: Vigvári Vince a negyed utolsó másodperceiben a kapufára lőtt, de aztán a labda a játékvezetők szerint nem a gólvonal mögé pottyant.

Előny-hátrány játék jellemezte a második negyedet, Erdélyi Balázs akciógólja jelentette a kivételt, végül egygólos Vasas-előnyt jegyezhettünk fel a nagyszünetben. A legvégén az azt megelőzően hatalmas gólt szerző Sedlmayer Tamás ejtése picivel célt tévesztett (5-4).

Fordított a harmadik negyedben az OSC, méghozzá Manhercz Krisztián főszereplésével. Előbb Erdélyi hibája után 5 méteresből egyenlített, majd két emberelőnyös góllal jelentkezett a vendégek klasszisa (a kettő között Randjelovic talált be), 7-6-nál először vezetett a tavalyi ezüstérmes.

Konarik Ákos harmadik góljával egyenlített, majd fontos előny maradt ki a másik oldalon, Vigvári Vince lövése a kapufán csattant. Bármi benne volt a pakliban, Angyal Dániel hozta közelebb a vendégeket, majd a vége előtt egy perccel megkapta a fórt a Vasas is a másik oldalon. A meccs blokkját mutatta be Csacsovszky Erik és Burián Gergely kettőse (nem tudtuk eldönteni, kinek a karja mentett), ezután pedig Manhercz oldotta meg úgy az OSC-akciót, ahogy kell. A támadóidő lejárta előtt adta be Tóth Mártonnak a labdát - jött az előny, amit Burián Gergely góllal fejezett be.

Manhercz Krisztián extraklasszis teljesítményével vezérelve szerzett fontos három pontot az OSC.
 
Slobodan Nikic, a Vasas vezetőedzője:
„Gratulálok az OSC-nek, nagyon jól játszottak, különösen akkor, amikor jó megoldásokat kellett hozni, az utolsó negyedben. A végén az a 2-3 perc jó játék hiányzott nálunk, azt megelőzően jól ment a védekezés, az emberhátrányos játék is, emberelőnyben viszont jobban is mehetett volna, ez döntött. Hosszú még a bajnokság, menni kell tovább."

Branislav Mitrovic, a Vasas kapusa:
„Nagyon sokat számít, ha egy csapat folyamatosan a Bajnokok Ligájában, egy másik szinten játszik hétről hétre. Az OSC ott szerepel, ez ilyenkor kijön. Jó meccset játszottunk, jól támadtunk, sok kiállítást is kaptunk, de emberfórban jobb volt az OSC."

Varga Dániel, az OSC vezetőedzője:
„Nagyon örülök, és ha bármilyen meccsen nyerni tudtunk volna, nagyon boldog lennék a győzelem ténye miatt. Két hete úgymond történelmi vereséget szenvedtünk az Eger ellen, ez viszont most egy történelmi győzelem, hiszen korábban nem nyertünk még a Vasas ellen, mióta én vagyok az edző. Más volt a meccs, mint amire számítottam, ezért jár a gratuláció a játékosoknak, hiszen megoldották a feladatot: nem erre készültünk, de jó megoldásokat hoztak a váratlan helyzetekre, a zaklatott, kicsi iramtalan játékra, arra, amire nem lehet felkészülni. Ráadásul ezt úgy tették, hogy nem léptek ki a keretből, nem követtek el fegyelmezetlenségeket, nagyon büszke vagyok a csapatra. Ehhez ugyanis rutin és szív kell, ami ma megvolt, fontos lépés volt ez a mai."

Manhercz Krisztián, az OSC játékosa:
„Elég különös két heten vagyunk túl: az Eger elleni vereség után egy meglepetésdöntetlent értünk el a Jug ellen. Azért mondom, hogy meglepetésdöntetlen, mert az első negyed után úgy nézett ki, csúnya is lehet a vége. Az elmúlt öt napban fontos hat pontot szereztünk a magyar bajnokságban, elindultunk azon az úton, amin szeretnénk haladni. Ennek az egyik kulcsa a védekezésünk volt. Ősszel 10 felett kaptunk, most 10 alatt tartjuk az ellenfelet, bebizonyosodni látszik, hogy a meccset a jó védekezéssel lehet megnyerni. Nagyon örülünk a három pontnak."


E.ON OB I, 12. forduló:

A-Híd VasasPlaket-Genesys-OSC Újbuda 7-9 (2-2, 3-2, 1-3, 1-2)
Gólszerzők:
Konarik 3, Erdélyi, Nagajev, Sedlmayer, Randjelovic, illetve Manhercz K. 4, Burián 2, Salamon, Dala, Angyal

A délelőtti mérkőzésen:

KSI SE-Kaposvári VK 7-10 (0-3, 1-2, 3-1, 3-4)
Gólszerzők:
Nagy Á. 3, Mihov 2, Petrák, Pető Á., illetve Juhász-Szelei 4, Berta, Pellei F., Szatmári, Horváth Á., Kakstedter, Langiewicz
 
MetalCom-Szentes–Szegedi VE 8-11 (2-4, 3-1, 1-3, 2-3)
Gólszerzők:
Mátyók 4, Fülöp B., Vismeg B., Pethe, Gusarov, illetve Kürti 3, Bóbis B. 3, Horváth Zs., Boros, Baj, Lakatos, Leinweber
Vízilabda hírek