cover image
Egyéb

Női Euro Kupa: UVSE, FTC, Eger - negyeddöntő, első felvonás

2023. január 27. 20:20

Benczur Márton csapata a görög Ethnikost fogadja, Gerendás György együttese a spanyol Terrassa, Sike József alakulata pedig a Vouliagmeni otthonában játszik szombaton.

Afféle közös célként fogalmazódott meg a Bajnokok Ligája selejtezőjéből való kiesés után, hogy ha már így alakult, akkor „Találkozzunk a legjobb négy között!", avagy a második számú női európai kupasorozatban az UVSE, FTC, Eger trió nem titkoltan a legjobbak közé tör. Azt első, januári akadály magabiztosan vette mindhárom csapatunk - a neheze azonban csak most következik: szombaton a negyeddöntő első felvonásai következnek.
 
Egyedüliként a franciaországi csoportból másodikként továbbjutó UVSE kezd itthon, méghozzá a görög Ethnikos Piraeus ellen. A felek a BL-selejtezőjében már megmérkőztek: a Hajós-uszodában remek rajttal (3-0) és remek záró negyeddel (3-1) 10-8-ra nyert Benczur Márton csapata. A vezetőedző pénteken délelőtt az utánpótlás-konferencián hallgatta meg a nagysikerű előadásokat - Bíró Attila prezentációjában saját játékosait láthatta, akik elméletben bizonyosan tudják feladataikat, fiatalságuktól adódóan az a kérdés, mindezt a medencében mennyire tudják megvalósítani. Mostanság nem titkoltan több a probléma, amiben közrejátszik, hogy nem tud senki vezérszerepet betölteni a mezőnyben, avagy a sérült Rybanska Natasa és Faragó Kamilla pótlása értelemszerűen nem megy egyik pillanatról a másikra. Nehéz szériában következik a görögök elleni parti, ugyanakkor a tehetségek kibontakozása bármikor megtörténhet, az egységes társaság képes lehet a jó eredményre. A légiósokkal felálló Ethinkos elleni meccs kielemzése megtörtént, kellő önbizalommal szükséges Hajdú Katáéknak vízbe ugraniuk.
 
Szintén görög rivális vár az Egerre: Szilágyi Dorottyáék Athénba utaztak, ahol a Vouliagmeni vendégei lesznek. A Lille-ben csoportot nyerő együttes nehéz diónak ígérkezik, főleg idegenben, nem véletlenül fogalmazott így dr. Sike József vezetőedző: „Nyolc negyedben gondolkodunk, a célunk, hogy az első meccs után reális esélyünk legyen a továbbjutásra."
 
Az FTC Spanyolországba, a Terrassa otthonába utazott - az ellenfél a Padova mögött végezve kvalifikálta magát a negyedöntőbe. „Magyar csapatnak találkozni spanyol csapattal mindig kihívás" - jelezte a feladat nagyságát Gerendás György vezetőedző, aki mindazonáltal jól tudja, a Terrassa nem a Sabadell és nem a Mataro szintje, amit bizonyít az is, hogy a BL-selejtezőjében az Eger 14-13-ra legyőzte.
 
Amennyiben a rendezők élő közvetítéssel szolgálnak, a LEN ezen oldalán lehet nyomon követni; míg a szokásos élő eredménykövetés és a teljes program ezen a felületen megy majd.
 
Női Euro Kupa, negyeddöntő
15:30: UVSE - Ethnikos Piraeus (görög)
16:00: Lille (francia, Hertzka Orsolya) - Antenore Plebiscito Padova (olasz, Vályi Vanda)
18:00: NC Vouliagmeni (görög) - ZF-Eger
19:30: CN Terrassa (spanyol) - FTC-Telekom
A második összecsapásokat február 11-én rendezik. 
 
Vízilabda hírek
euro kupa