cover image
Egyéb

E.ON OB I: a Miskolc Szentesen, az FTC Pécsett győzött

2023. január 27. 20:09

Alsóházi rangadót nyert meg idegenben az MVLC, míg a bajnok Ferencváros nagyon magabiztos volt az Abay-uszodában. Az E.ON Férfi OB I 11. fordulója szombaton öt mérkőzéssel folytatódik.

A címvédő a Novi Belgrád elleni szerdai szép BL-győzelem után ugrott ismét vízbe, a Pécs otthonában. Habár kicsit későn esett az első (vendég)gól, már az első negyedben 4-1-es előnyt dolgozott ki a jóval esélyesebb FTC. Folytatódott a dominancia a második szakaszban is, 9-3-ra vezetett Varga Zsolt csapata a félidőben.

Nem nagyon maradt kérdés a folytatásra, érdemes kiemelni, hogy Haverkampf Bence első felnőttgólját szerezte a ferencvárosiaknál, majd aztán meg is toldotta még eggyel.
A vége magabiztos, 15 gólos FTC-győzelem.

Mindeközben Szentesen a Miskolc vendégszerepelt. A hazaiak a KSI elleni győzelem után léptek volna rá egy másik útra, nem feltétlen a Szolnok és a Honvéd elleni meccsen. Az MVLC ellen ugyanakkor már reálisabb győzelmi esélyeik voltak, ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban, 5-2-re elhúztak az első negyedben. Sikerült közelebb kerülnie valamelyest a hazaiaknak a nagyszünetig, így nyílt maradt a meccs a második félidőre. 7-7-nél már egyenlített Gusarov góljával a Szentes, de végül egy góllal a vendégek voltak előrébb a záró nyolc perc előtt.

Fülöp Bence még a harmadik negyedben kipontozódott, ez nem könnyítette meg a hazaiak dolgát, akik 10-7-es hátrányba kerültek az utolsó három percre. Végül a három gólból kettőt meg is tartott az MVLC, és így fontos meccset húzott be idegenben.

E.ON OB I, 11. forduló:

PVSK-Mecsek Füszért-FTC Telekom 6-21 (1-4, 2-5, 2-7, 1-5)
Gólszerzők:
Gaszt, Csorba, Reisz, Lajkó, Némethy, Szabó G., illetve Vigvári Vendel 4, Fekete G. 4, Haverkampf 2, Merkulov 2, Ubovic 2, Damonte 2, Molnár, Pohl, Zeman, Varga Bence, Nagy Á.

MetalCom-Szentes-PannErgy-Miskolci VLC 8-10 (2-5, 3-2, 2-1, 1-2)
Gólszerzők
: Gusarov 2, Hegedűs B. 2, Fülöp, Hajdu A., Mátyók, Vismeg B., illetve Krasznai 3, Oltean 3, Várkonyi 2, Tanczer, Brkic

Január 28., szombat:

UVSE-Tigra-ZF-Eger - 16:00
Szegedi VE-BVSC-Zugló - 17:00
Kaposvári VK-A-Híd VasasPlaket - 19:00
EPS-Honvéd-KSI SE - 19:00
Szolnoki Dózsa-Genesys OSC-Újbuda - 19:30
Vízilabda hírek