cover image
Egyéb

E.ON OB I: FTC-OSC, avagy kedden jön az első csúcsrangadó

2023. január 16. 19:28

Az E.ON Férfi OB I két veretlen csapata találkozik kedden este a Komjádi-uszodában. A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

A kilencedik forduló következik a férfibajnokságban, ezt a kört két csapat várhatja veretlenként: a címvédő Ferencváros, valamint a tavalyi ezüstérmes OSC mind a nyolc eddigi meccsét megnyerte. Találkoztak már ebben a szezonban a csapatok (és fognak is, a Bajnokok Ligájában, először február 8-án, az OSC otthonában), a BENU Magyar Kupa döntőjében, ami végletekig kiélezett csatát hozott, végül a zöldek 16-15-re nyertek.

Nagyon csalódott volt az OSC a kupadöntő után, valóban elérhető közelségben volt a siker, de a hatgólos Stylianos Argyropoulos ellen nem volt ellenszere az újbudaiaknak a végjátékban, amelyet még 14-13-as előnyről kezdhetettek.

Azóta a két csapat meghatározó tagjai a férfiválogatott január elejei összetartásán találkoztak, ott a nemzeti csapat edzőmeccset is játszott a Ferencvárossal és az OSC-vel is. A zöldek aztán a Spandau otthonában kellemetlen vereséget szenvedtek (hiányzott a keretből Jansik Szilárd, Vogel Soma és Luca Damonte is), míg az OSC a Bresciával szemben kapott ki (ez papírforma volt, de a csapatot betegségek is tizedelték, a hosszabb ideje távolmaradó Hárai Balázs mellett Salamon Ferenc és Tóth Márton sem játszhatott Olaszországban) a Bajnokok Ligája ötödik játéknapján.

A hétvégén bajnoki fordulót játszottak, az UVSE-t biztosan verte a Ferencváros még pénteken, az OSC pedig a Kaposvár ellen nyert tízgólos különbséggel.

Kicsit visszatekintve felidézhetjük, hogy a két csapat tavalyi bajnoki döntője két sima meccset hozott, a Komjádiban 18-9-re, a Nyéki-uszodában 15-7-re nyert a Ferencváros, az alapszakaszban hazai környezetben 7-6-ra nyert Varga Zsolt csapata, a Kondorosi úton viszont 10-10-es döntetlenre végeztek. Ekkor szerzett utoljára az FTC ellen pontot az OSC.

Burián Gergely, az OSC játékosa azt mondja, vissza akarnak vágni a kupadöntőben elszenvedett vereségért.

„Nehéz meccsre számítok, a Fradinak és nekünk is egy elég komoly meccsdömpingünk lesz, van február végéig, szerda-szombat ritmusban vagy még korábban. Nagyon jól ismerjük egymást, elég sok meccset játszottunk velük, de mint OSC, a válogatottal is kétkapuztunk és akkor a másik oldalon nagyon sok ferencvárosi játékos szerepelt. Sajnos a közelmúltból van egy nagyon rossz élményünk, a kupadöntőben megvolt a sanszunk, de végül nem sikerült behúzni azt a meccset. Szerintem idén nincs nagy különbség a két csapat között, a napi forma dönt. Az lesz a kulcs, hogy négy negyeden keresztül képesek leszünk-e koncentrálni. A kupadöntőben három és fél negyeden át ez sikerült, de a Fradi aztán fél negyed alatt fordított. Egy ilyen jó csapat ellen nem szabad egy pillanatra sem kihagyni, nem fér bele, hogy lankadjon a figyelem. A taktika is fontos, persze, nagyon jól kell védekezni, jó játékosaik vannak, de tudjuk, hogy kell az M-zónájuk ellen játszani, mit kell csinálni, ha két centerrel támadnak. A modern vízilabdát játssza a Fradi, sok játékos megy be centerbe, sokat mozognak, ezt pontosan tudjuk. Tényleg az lesz a legfontosabb, hogy fegyelmezettek maradjunk. Sajnáljuk a kupát, de az élet megy, ment tovább, van még mit nyerni, a bajnokságban például szeretnénk megtartani a veretlenségünket, természetesen győzni szeretnénk és győzni is fogunk. Ahogyan minket, a Ferencvárost is sújtanak a betegségek, ez egy ilyen időszak, ebből a helyzetből kell kihozni a maximumot" - adott tehát előzetest az OSC balkezes válogatottja.

Poszttársa Vadovics Viktor, aki a ferencvárosi sikerben lesz érdekelt kedden. Azt mondja, mérföldkő lesz a keddi és a hétvégi bajnoki a Fradinak, merthogy szombaton a Vasast fogadja a csapat, szintén a Komjádiban.

„Túlvagyunk egy kemény héten, a Spandau elleni vereségből lábadozunk, mert azért az egy kudarc volt számunkra. Megnéztük a hibákat, próbálunk belőle tanulni, remélem, sikerül is. Volt egy viszonylag könnyebb, UVSE elleni bajnokink, ami után már gőzerővel az OSC-re kezdtünk készülni. Nagyon kemény meccsre számítok, biztos vagyok benne, hogy hasonló lesz, mint a kupadöntő, ami fordulatos és közönségszórakoztató volt. Várjuk a meccset, ami után rögtön jön majd a Vasas elleni bajnoki is, egy héten belül megkaptuk a két legkeményebb meccset a bajnokságból. Sokat videóztunk, megnéztük már a kupadöntőt, ahol felmerültek taktikai vagy inkább technikai problémák, ezekből is tanulunk. Ahhoz, hogy megverjük az OSC-t, elsősorban magunkkal kell törődni, kijavítani a hibákat és játszani a játékunkat. A berlini vereség kivételével eddig elégedettek lehetünk az eredményeket tekintve, hiszen behúztuk a kupát, a Brescia elleni mérkőzés pedig talán nem tartozott a kötelező győzelmek közé. A játékkal még nem lehetünk teljesen elégedettek, vannak dolgok, amiken csiszolni kell, de bizakodom, hogy egyre jobbak leszünk, és a szezon végére összeáll minden. Az biztos, hogy a holnapi és a szombati meccs sorsdöntő lehet abban a tekintetben, hogy bizakodva várjuk a bajnokság későbbi szakaszát" - fogalmazott Vadovics Viktor.

A mérkőzést 19:15-től élőben közvetíti az M4 Sport.

E.ON OB I, 9. forduló:

Január 17., kedd:
FTC Telekom-Genesys OSC Újbuda - 19:15 (Komjádi-uszoda) - TV: M4 Sport

Január 18., szerda:
KSI SE-UVSE - 12:30
Szolnoki Dózsa-MetalCom-Szentes - 19:00
PannErgy-Miskolci VLC-Szegedi VE - 19:30
Tigra-ZF Eger-Kaposvári VK - 19:30
BVSC-Zugló-EPS-Honvéd - 20:00
A-Híd VasasPlaket-PVSK-Mecsek Füszért - 20:00

A bajnokság állása:
1. FTC 24 pont, 2. OSC 24 pont, 3. Szolnok 22 pont, 4. Vasas 21 pont, 5. Honvéd 15 pont, 6. Eger 13 pont, 7. BVSC 10 pont, 8. Szeged 8 pont, 9. Miskolc 7 pont, 10. Pécs 7 pont, 11. Kaposvár 6 pont, 12. Szentes 3 pont, 13. UVSE 1 pont, 14. KSI 1 pont
Vízilabda hírek