cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: újra forduló, benne Vasas-Honvéd tévés meccs

2023. január 13. 10:12

Közel egy hónap után játszanak ismét bajnoki mérkőzéseket a férfiak, az OB I nyolcadik fordulójában. Minden budapesti csapat a fővárosban marad erre a körre.

Csúcsrangadói és Bajnokok Ligája-mérkőzései között fogadja a Ferencváros pénteken este a Népligetben az UVSE-t, két nappal a Spandau elleni idegenbeli BL-meccs (és egygólos vereség) után. Ez lesz a nyolcadik forduló nyitómérkőzése, egyben egyetlen pénteki találkozója, a többiek szombaton játszanak.

Nem kérdés, hogy a Ferencváros az esélyes, Varga Zsolt és a stáb a közelgő, komolyabb feladatokra (például a jövő heti, OSC elleni meccsre) való felkészülésre használhatja fel a mérkőzést, az UVSE pedig arra, hogy felmérje, hol is tart, mennyit fejlődött az elmúlt időszakban. Szécsi Marcell, a „lilák" U18-as világbajnoka éppen pénteken ünnepli születésnapját, jó játékkal lepné meg magát és Vincze Balázs vezetőedzőt.

A KSI pedig első győzelmére hajt majd szombaton: szokás szerint délelőtti bajnokit (11:30 a kezdés) vívnak Horváth Jánosék a Komjádiban, az eddig szintén nyeretlen Szentes ellen. Szalai Péter, a hazaiak tehetsége weboldalunknak adott interjújában arról beszélt, rengeteget készülnek a héten erre a találkozóra, mert minél több pontot gyűjtenének a szezonban, és ezúttal reális esély van erre. Korábban Szegeden már pontot rabolt a KSI, azt megelőzően pedig a Miskolc ellen négygólos előnyben is voltak, végül az elolvadt a végére.

A Szőnyi úti BVSC-Miskolc bajnoki nyitja majd a délutáni, kora esti programot, érdekesség egyébként, hogy minden fővárosi csapat Budapesten marad ebben a körben, köszönhetően két városi rangadónak is. Három pont választja el a két felet egymástól (a BVSC javára), ha a zuglóiak behúzzák a meccset, akár a hatodik helyre is felléphetnek.

Már abban az esetben, ha az Eger megbotlana a Szeged ellen a Bitskeyben. Természetesen nem ez a célja az egrieknek, de kétségtelen, hogy a forduló egyik legkiélezettebb bajnokijára van kilátás. A vendégekben az uszodahelyzet miatt kettőzött bizonyítási vágy is lakozhat, szoros mérkőzést várunk tehát.

A Vasas nem veheti félvállról a Honvédot a fél hétkor kezdődő, az M4 Sport + által is élőben közvetített mérkőzésen, Szivós Márton csapata ugyanis már megmutatta a szezonban (és a nemzetközi porondon is), hogy képes megszorongatni a valamivel előrébb járó riválisokat. A tévés meccseken ráadásul általában jobban is megy a Honvédnak, amelynek speciális játékára, a beállós védekezésre hívta fel a figyelmet Mizsei Márton a Vasas előzetesében. A piros-kékek az FTC és az OSC mellett szintén hibátlanok eddig a bajnokságban, maradnának is százszázalékosak. Mellesleg a góllövőlista élén is két vasasos szerepel, Ivan Nagajev és Konarik Ákos egyaránt 26 gólt szerzett eddig (a harmadik helyen Angyal Dániel áll 21 góllal).

Az Euro Kupában a legjobb nyolc közé jutó Szolnok megizzadhat Pécsett, de még így is a vendégek az esélyesei a meccsnek. Eddig veretlen a Dózsa, egy döntetlen és hat győzelem révén, meglepetés lenne, ha pontot vesztenének ezúttal.

Az OSC a Brescia elleni BL-meccset és a betegségeket is szeretné kiheverni a Kaposvár legyőzésével, de alaposan oda kell figyelnie, mert a vendégek, akik három döntetlennel kezdték a szezont, képesek meccsen belül remek szériákat produkálni (és fordítva is persze). A hazaiak ettől függetlenül sem engedhetik meg maguknak, hogy hibázzanak, a Nyéki-uszodában kiváltképp nem.

E. ON OB I, 8. forduló:

Január 13., péntek:
FTC Telekom-UVSE - 20:30

Január 14., szombat:
KSI SE-MetalCom-Szentes - 11:30
BVSC-Zugló-PannErgy-Miskolci VLC - 17:00
Tigra-ZF-Eger-Szegedi VE - 18:00
A-Híd VasasPlaket-Endo Plus Service-Honvéd - 18:30 - TV: M4 Sport +
PVSK-Mecsek Füszért-Szolnoki Dózsa - 19:00
Genesys-OSC Újbuda-Kaposvári VK - 19:00

A bajnokság állása:
1. FTC 21 pont, 2. Vasas 21 pont, 3. OSC 21 pont, 4. Szolnok 19 pont, 5. Honvéd 12 pont, 6. Eger 10 pont, 7. BVSC 9 pont, 8. Szeged 8 pont, 9. Pécs 7 pont, 10. Miskolc 6 pont, 11. Kaposvár 6 pont, 12. UVSE 1 pont, 13. KSI 1 pont, 14. Szentes 0 pont
Vízilabda hírek