cover image
Egyéb

BL: komoly kihívás előtt az FTC és az OSC

2023. január 10. 13:16

Jó volna, ha az FTC-Telekom és a Genesys-OSC ott folytatná a Bajnokok Ligájában, ahol decemberben abbahagyta: mindkét gárda óriási csatában gyűjtötte be a három pontot. Ám a két hazai mérkőzést követően ezúttal idegenben lép fel két topcsapatunk, és a Fradi dolga csak látszólag tűnik könnyebbnek Berlinben, míg az OSC az esélytelenek nyugalmával készülhet, s próbálhat meglepetést okozni Bresciában.

Karácsony előtt három nappal a Fradi három kulcsembere (Vogel Soma, Varga Dénes és Vigvári Vendel) nélkül gyűrte le őrült csatában a Jug Dubrovnikot, míg az OSC a Sabadellel szemben nyert meg egy hatalmas csatát. Mindez a B-csoportban, ahol a meccsek egynegyede döntetlennel zárult, óriási érték – nem véletlen, hogy mindkét gárda továbbjutó helyen indul neki 2023-nak.

Ugyanakkor a szerdai idegenbeli mérkőzések nem kecsegtetnek könnyed folytatással. Bár a Spandau egyértelműen a legyőzhető vetélytárs kategóriájába tartozik a Fradi szintjén, ám egyrészt az OSC is tudna mesélni arról, hogy ez nem is annyira egyszerű dolog (itthon végeztek ikszre Baksa Lászlóékkal), másrészt a zöldeknél továbbra sem teljes a csapat. A válogatott összetartáson megsérült Vogel Soma ezúttal sem lesz ott, Szakonyi Dániel ugyanakkor már a Jug ellen is bizonyította, lehet rá számítani. Ha hasonló támaszt ad a csapatnak, mint három hete, akkor a BL tavalyi bronzérmese jó eséllyel megszerezheti negyedik győzelmét is.

Ennél nagyságrendekkel nehezebb feladat előtt áll az OSC, úgy is mondhatnánk, afféle ’mission impossible’ vár a bajnoki ezüstérmesre. Az első három meccsét megnyerő – így a Fradit is tükörsimán legyőző – Brescia ugyan elveszítette veretlenségét legutóbb Belgrádban, ám egyértelmű, hogy az olaszok otthonukban bármelyik együttessel szemben favoritok. Nincs ez másképp az OSC ellen sem, ráadásul Varga Dániel csapata kissé hektikusan szerepel. Nézhetjük úgy is, hogy az eddigi négy kör során eddig egyszer kapott ki (igaz, akkor elég randán Belgrádban), viszont két döntetlen (Marseille, Spandau) mellett csak legutóbb tudta megszerezni első győzelmét. Hogy a tavaly és tavalyelőtt egyaránt BL-elődöntőig jutó olasz falanx ellen képes lesz-e a csapat egy marseille-ihez hasonló bravúrra, legalábbis nagy kérdés. Bresciából ponttal távozni mindenesetre óriási fegyvertény lenne abban a csoportban, ahol az olaszok, a biztos továbbjutó, F8-házigazda Novi Beograd és tán az FTC mellett a negyedik helyért elképesztő tülekedés ígérkezik az OSC, a Marseille és Jug a között.

Férfi BL, 5. forduló

B-csoport (szerda)

19.00 Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) v Astralpool Sabadell (spanyol)
19.30 Spandau 04 Berlin (német) v FTC-Telekom
20.00 CN Marseille (francia) v Novi Beograd (szerb)
20.30 AN Brescia (olasz) v Genesys-OSC

Az A-csoport mai programja:
18.00 Olympiacos Piraeus (görög) v Zodiac CNA Barceloneta (spanyol)
18.00 Vouliagmeni (görög) v Jadran Split (horvát)
19.00 Waspo 98 Hannover (német) v Pro Recco (olasz)
20.30 Radnicki Kragujevac (szerb) v Dinamo Tbilisi (grúz)

Valamennyi mérkőzés élőben követhető a www.championsleague.len.eu oldalon.
Vízilabda hírek