cover image
Egyéb

BENU Női Magyar Kupa: jöjjön egy szenzációs végjáték!

2022. december 15. 11:34

A pénteki elődöntőben FTC-Eger és III. Kerületei TVE-UVSE elődöntők következnek, hogy aztán szombaton este a két győztes 19 órától a trófeáért csatázhasson. A szereposztás tehát kiváló, irány a Komjádi-uszoda!

Egy héttel a parádés férfi négyes döntő után a hölgyek végjátéka következik a Komjádi-uszodában! A szereposztás ezúttal is minőségi, avagy válogatott játékosok sokasága kerül majd szembe egymással, szombaton este aztán valamelyik csapat kapitánya magasba emelheti a szezon első női trófeáját.
 
Tekintettel arra, hogy a kupasorozatban tényleg minden megtörténhet, a négyes döntő meglepetéscsapatát, a III. Kerületi TVE együttesét sem szabad leírni. Lukács Dénes alakulata a negyeddöntőben a BVSC-t múlta felül összesítésben egy góllal. Az emlékezetes visszavágón a korábban Dunaújvárossal magas hőfokú meccseken edződött Brezovszki Gerda hat góllal nőtt a mezőny fölé - kell-e mondani, ezúttal is érdemes lesz nézni a játékát. De az olimpiai bronzérmes centert, Gyöngyössy Anikót sem lesz egyszerű megtartaniuk a bekkeknek, miként a fiatalok lendülete, vehemenciája is sokat érhet a csapatnak.
 
„Még nagyon az út elején járunk, építkezünk, tesszünk a dolgunkat. Nem mi vagyunk az esélyesek az UVSE ellen, de nem feltett kezekkel megyünk a csatába" - vetítette előre Lukács Dénes, aki a főpróba sikertelenségének (10-6-os vereség a Szentes elleni bajnokin) természetesen nem örült, ugyanakkor bízhat abban, hogy csapata teljes felszabadultsággal játssza majd végig az elődöntőt. Ezt emelte ki Gyöngyössy Anikó is, hiszen a bronzérem a minimum, már ennek is lehet, sőt kell örülni.
 
Természetesen Benzcur Márton, a bajnok szakvezetője igyekszik elterelni játékosai gondolatait a várt finálétól, a kupameccs veszélyeit emelte ki, többek között azt, hogy „Ki számított egy éve az Eger kupagyőzelmére?"
 
Sikeres főpróbáról az UVSE esetében sem beszélhetünk, hiszen a Bajnokok Ligájában nem jött össze a negyeddöntőbe jutás, ugyanakkor vitathatatlan, a fiatal, átalakult csapat a Mediterrani vagy a Glyfada elleni meccsből is sokat, nagyon sokat tanulhat, kamatoztathat a későbbiekben.
 
„Igyekszünk a jót tovább hozni! Hiszünk magunkban, és valóban rapszodikus még a játékunk, de lesz az még sokkal jobb is. Remélhetőleg már ezen a hétvégén" - fogalmazta meg vágyait a válogatott elsőszámú kapusa, Magyari Alda.
 
A másik ágon a címvédő Eger és az első női trófeájára vágyó FTC találkozik. A felek a mögöttünk hagyott hétvégén felettébb érdekes módon a tulajdonképpen már nagyobb tét nélküli Bajnokok Ligája-derbin kimondottan éles, szikrázó összecsapást vívtak, érződött a presztízs, a közelgő MK-partira való „nyomok hagyása."
 
„Ez a mérkőzés nagy önbizalmat ad nekünk az elődöntőre" - említette Szilágyi Dorottya, aki klasszis teljesítménnyel, nyolc gól szerezve vállalt főszerepet a hevesiek 13-12-es győzelméből. Természetesen a mindig higgadt Sike József vezetőedző tisztában van azzal, hogy csak erre nem lehet alapozni („A Fradit legyőzni bármilyen összeállításban, bármikor nagy tett számunkra, de a soron következő mérkőzésre ennél védekezésben biztosan több kell majd"), mindazonáltal csapata sokat emlegetett tavalyi diadalát, mondani sem kell, szeretné megismételni: „Címet védeni még nehezebb, mint megszerezni, de megpróbáljuk". Majd frappánsan, félmosollyal hozzátette: „Ha ebben az évben is vidéki csapat nyer, mint az elmúlt három alkalommal, akkor jók az esélyeink..."
 
Természetesen az új csapatot minőségi játékosokkal építő FTC másban bízik - arról nem beszélve, hogy a Népligetben elérkezettnek látják az időt arra, hogy a női csapat fennállása első trófeáját megszerezze. Miként a kiváló védőjátékos, a támadásokban is egyre inkább meghatározó szerepet betöltő Máté Zsuzsanna mondta: „Lehet, hogy a csapatépítés útján az idő rövidsége még nem ott tartunk, ahol szeretnénk, viszont hiszünk magunkban és egymásban. Biztos vagyok abban, hogy küzdeni fogunk egymásért, és az Eger ellen, majd a remélt döntőben is megmutatjuk, mennyire erős ez a Fradi!"
 
Gerendás György sok mindent megált már edzői minőségében is, megannyi bajnoki vagy kupadöntővel a háta mögött nyilvánvalóan pontosan tudja, mi a titok nyitja - ugyanakkor a női csapat edzőjeként ezúttal új helyezbe kerülhet, először vezetheti csúcsra együttesét. A Dunaújváros kiejtése a negyedöntőben magabiztosan sikerült (a 8-8 után 13-7-es siker), szóval a BL dacára is van mibe kapaszkodni zöld-fehér oldalon.
 
BENU Női Magyar Kupa, Négyes Döntő, Komjádi-uszoda

December 16., péntek:
Elődöntő
18:30   FTC-Telekom - Tigra-ZF Eger
20:00   IIl. kerületi TVE - UVSE

December 17., szombat
19:00   Döntő
 
 
Vízilabda hírek
benu női nk