cover image
Egyéb

Férfi Euro Kupa: a Szolnok és a Vasas a nyolc között

2022. december 14. 20:36

Hangay Zoltán együttese három góllal győzte le a nyolcaddöntő visszavágóján a Honvédot, így összesítésben egy góllal jobbnak bizonyult, és a negyeddöntőbe jutott. A Vasas az itthon megszerzett ötgólos előnyéből egyet megőrzött a Crvena Zvedza otthonában, így lépett tovább.

A budapesti kétgólos Honvéd-győzelem után eleinte is Szivós Márton csapata szája íze szerint alakult a parti, avagy egynél több góllal nem tudott ellépni a Szolnok, sőt Sebastian Hessels találatával 2-3 állt a táblán.
 
Hanem akkor beindult Hangay Zoltán együttese: az olimpiai bronzérmes Pásztor Mátyás, illetve Szeghalmi Zsombor és a centerben remekló Ágh György vezérletével 4-0-s szakaszt produkált, amihez természetesen kellett az összeszedett védekezés, Bányai Márk kapusteljesítménye. Innen, 6-3 után Ekler Zsombor ugyan szépített, de Pásztor és Vismeg Zsombor akciógólja után már négygólos volt a szolnoki előny.
 
Az utolsó negyedben tovább keményedett a csata, nem hagytak sok mozgásteret egymásnak a csapatok - Ekler Bendegúz 4:19-cel a vége előtt szépített. A hátralévő idő inkább a feszültségről szólt, gól nem született, így a jobban védekező Szolnok 19-18-as összesítéssel jutott tovább.

A Vasas a hétvégi Magyar Kupa-bronzérem, az FTC-vel szemben elvesztett elődöntő után utazott Belgrádba, hogy az itthoni 15-10-es győzelmet meglovagolva kiharcolja a nyolc közé jutást. Slobodan Nikic együttesét talán túlzottan is kényelmes volt a nagy előnye birtokában, amivel az 5-4-es félidőig még nem is volt különösebb baj, csak hát fordulás után még inkább rákapcsolt a házigazda, Mondhatni vérszemet kapott, és közelebb, egyre közelebb került összesítésben az angyalföldiekhez. A hajrában, 9-5-nél Konarik Ákos találata a falat kenyér kategóriát jelentette, Dusan Vasic azonban gyorsan vágott kettőt, így 11-6-nál abszolút egálban álltak a felek. Gábor Lőrinc akciógólja után már csupán másfél perc volt hátra, időkérés után fórban támadhatott a Crvena Zvezda, de sikerült kivédekezni. A Vasas így nagy nehézségek árán, összesítésben 22-21-es összesítéssel jutott tovább.
 
Férfi Euro Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók
Szolnoki Dózsa - EPS-Honvéd 8-5 (3-3, 2-0, 3-1, 0-1)
Gólszerzők: Pásztor 3, Szeghalmi 3, Ágh, Vismeg Zs., ill. Ekler Zs., S. Hessels, Ekler B., B. Hessels, Sugár
Továbbjutott: Szolnok, 19-18-as összesítéssel
 
Crvena Zvezda (szerb) - A Hid-Vasas-Plaket 11-7 (2-2, 3-2, 2-1, 4-2)
Gólszerzők: Subotic 2, Vasic 2, Tankosic, Markovic, Banicevic, Basara, Vukicevic, Seman, Radovic, ill. Randelovic 2, Konarik, Sélley-Rauscher, Nagev, Gábor, Bátori
Továbbjutott: Szolnok, 22-21-es összesítéssel
 
További továbbjutók: CSM Oradea (romániai), RN Savona (olasz), Trieste Pallanouto (olasz), Panninios (görög), VK Sabac (szerb), EN Tourcoing (francia)

Vízilabda hírek
ek